Cei doi polițiști din dosarul morții bărbatului din Pitești, plasați în arest la domiciliu

3 săptămâni in urmă 11

Curtea de Apel Pitești a decis ca cei doi polițiști, acuzați de purtare abuzivă și lovituri cauzatoare de moarte, să fie eliberați și plasați în arest la domiciliu. Decizia este definitivă.

Cei doi polițiști au fost arestați preventiv pe 19 aprilie, însă decizia instanței a fost atacată de aceștia, iar joi, Curtea de Apel Pitești a decis ca aceștia să măsura să fie înlocuită cu arestul la domiciliu.

Ei au interdicție să comunice între ei, precum și cu rudele victimei, dar și cu martorii intervenției brutale din fața autogării de Sud din Pitești.

Cei doi sunt acuzați de purtare abuzivă și lovituri cauzatoare de moarte în urma intervenției din 16 aprilie. În același dosar sunt cercetați și doi jandarmi. Un jandarm a fost reținut pentru 24 de ore în acest caz, un altul este cercetat, iar dosarul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar București.

Incidentul șocant a avut loc vineri, 16 aprilie, în fața Autogării de Sud din Pitești. Un bărbat în vârstă de 63 de ani refuzase inițial se inițial să iasă de pe o terasă unde izbucnise un incendiu și se certa cu oamenii legii, când a fost dat cu capul de pământ de unul dintre aceștia. Alți doi agenți s-au urcat cu picioarele pe el.

La puțin timp, bărbatul a intrat în stop-cardiorespirator și a murit. Potrivit medicilor legiști, moartea bărbatului a fost violentă și s-a produs prin asfixiere.

REPORTAJ LA LOCUL MORȚII. Cine era bărbatul din Pitești decedat după ce poliţiştii l-au trântit pe jos. „Nu era beat, comandase o cafea! Așa vorbea el”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă