Cei de la LPF, numiți "palavragii" de FRF. Implementarea VAR-ului, blocată: "Îi suspectez că doresc control pe arbitraj"

1 lună in urmă 1

UEL: Arsenal - Benfica, joi, 19:45, Digi Sport 1

UEL: Milan - Steaua Roșie Belgrad, joi, 22:00, Digi Sport 1

Cele două instituții care conduc fotbalul din România își "pasează" responsabilitățile în ceea ce privește finanțarea.

Cât cheltuie FRF cu arbitrajul în fiecare an

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, susține că forul pe care îl conduce are cheltuieli imense cu arbitrajul, așa că cei care ar trebui să suporte finanțarea VAR-ului ar trebui să fie cei de la LPF.

"FRF primește de la UEFA, pentru arbitrajul românesc, doar 100.000 de euro în fiecare an. Cheltuielile FRF depășesc 350.000 de euro pe an pentru arbitraj, bani care se duc în pregătirea arbitrilor.

Iar de anul trecut am preluat inclusiv testarea RTPCR pentru toți arbitrii, inclusiv cei din Liga 1. Sper că am clarificat, cu acest lucru, că banii nu pică din cer, că nu sunt niște fonduri de la UEFA sau FIFA pe care FRF ar refuza să le acceseze.

Precizez care sunt principalele surse de venit ale FRF: cele 10 meciuri ale echipei naționale, meciurile din Liga 2 și Cupa României și niciun ban public. Toate veniturile in Cupă se duc exclusiv la cluburile participante". a spus președintele FRF, Răzvan Burleanu.

Răzvan Burleanu: "Niciun ban nu intră la FRF, în comparație cu modelul LPF"

"Niciun ban nu intră la FRF, în comparație cu modelul de la LPF. Fondurile pe care le avem și din care finanțăm activitatea FRF, înseamnă 18 loturi naționale și competiții naționale.

Dacă comparăm cu 2014, administram doar 10 loturi, comparativ cu cele 18 de acum. Iar când vine vorba despre competiții, doar 21 de competiții în 2014, față de 51 pe care le organizăm acum. Prin urmare, pentru orice proiect nou, trebuie să identificăm resurse noi.

Pentru finanțarea VAR-ului, încă din 2019, am considerat că este responsabilitatea FRF să facem eforturi financiare să ne implicăm și noi și să finanțăm acest proiect extrem de important.

Ne-am oferit din 2019 că vom acoperi cheltuielile pentru pregătirea arbitrilor. Am investit deja câteva zeci de mii de euro pentru pregătirea lor teoretică.

Deși deținătorul de drepturi TV a oferit această posibilitate de a acoperi aceste cheltuieli cu implementarea VAR, am avut însă surpriza neplăcută să văd că LPF nu acoperă nicio cheltuială, niciun cost din cadrul acestui proiect, chiar dacă competiția Liga 1 nu este organizată de FRF", a explicat Burleanu.

Burleanu i-a numit "palavragii" pe cei de la LPF: "Discuțiile s-au blocat"

În plus, președintele FRF susține că discuțiile privind cheltuielile cu implementarea VAR-ului s-au blocat din cauza celor de la LPF.

"Discuțiile s-au blocat pentru că, deși FRF acoperă cheltuieli cu pregătirea arbitrilor, de aproximativ 500.000 de euro, palavragiii de la LPF își doresc să-și asume acest proiect și au solicitat să-și asume managementul implementării VAR, deși LPF nu acoperă niciun leu pentru asta.

Altfel spus, LPF își dorește să conducă arbitrajul pe banii FRF. Îi suspectez chiar că își doresc un control pe arbitraj, pe care să-l tranzacționeze în avantajul vreunui club. Așa cum există astăzi suspiciuni că o fac la nivel de comisii jurisdicționale.

Mesajul nostru e ferm: dacă nu vor accepta autoritatea CCA în implementarea acestui proiect de arbitraj, atunci FRF nu va mai acoperi niciun cost pentru implementarea VAR", a concluzionat Burleanu.

Conflictul între cele două instituții ale fotbalului românesc este mai vechi, iar printre ultimele subiecte de dispută se află și schimbarea regulii U21.

Etichete: lpf , frf , razvan burleanu , var , var liga 1
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă