Cei care au creat vaccinul AstraZeneca vor să trateze cancerul. Acelaşi răspuns imun provocat de serul anti-Covid poate fi eficient şi în combaterea tumorilor

1 lună in urmă 35

Cercetătorii de la Oxford care au creat vaccinul AstraZeneca vor să folosească aceeaşi tehnologie pentru tratarea cancerului.

Aceştia au constatat că acelaşi răspuns imun provocat de vaccinul anti-covid poate fi eficient şi în combaterea tumorilor. Practic, corpul este antrenat să recunoască anumite proteine găsite în tumori şi să lupte împotriva lor. Un studiu realizat pe şoareci a arătat că tumorile acestora s-au redus cu 82 la sută după tratament. Anul acesta va fi iniţiat un studiu clinic pe 80 de pacienţi care suferă de cancer pulmonar.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

 „Dintr-o dată privea în gol”

1

Un bărbat dărâmat de durere a povestit trauma prin care a trecut văzându-şi soţia, mamă a trei copii şi însărcinată cu cel de-al patrulea, pierind sub ochii lui. A crezut până în ultimul moment că totul va fi bine, dar adevărul s-a dovedit a fi necruţător.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă