Cehii au luat cu asalt centre de vaccinare anti-Covid. Berea este "stimulentul-minune" care i-a scos din casă

3 săptămâni in urmă 28

Terasă Terasă

Autoritățile cehe au reușit să îi scoată pe oameni din casă pentru a se vaccina anti-Covid după ce au au anunțat că de la 1 noiembrie certificatul verde va deveni obligatoriu în restaurante și baruri. Drept urmare, cehii au început să se prezinte în număr mai mare la centrele de imunizare. 

VINERI, 05 NOIEMBRIE 2021, 14:03

SURSĂ: Realitatea.NET AUTOR: Dana Bărăgan

Situația a devenit vizibilă îimediat după anunțul făcut de autorități pe data de 20 octombrie, tot mai mulți oamenii fiind văzuți așteptând cu orele la coadă, în fața centrelor de vaccinare, relatează site-ul euractiv.com.

Deși rata de vaccinare anti-Covid a țării a fost până acum cu mult sub media Uniunii Europene, peste 52.000 de cehi s-au vaccinat în ultima săptămână a lunii octombrie, procentul persoanelor vaccinate în această țară crescând, astfel, cu 1% în 7 zile.

Statistic vorbind, aproximativ 58,7% dintre cehi s-au imunizat cu cel puțin o doză de vaccin anti-Covid și 57,1% cu schema completă.

Polița a efectuat razii în întreaga țară pentru a verifica dacă noua măsură este respectată de către unitățile din domeniul ospitalier, un control de amploare fiind planificat pentru acest weekend.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă