Cehia, Ungaria și Maldive au intrat în zona roșie. Cum arată noua listă a țărilor cu risc epidemiologic

3 săptămâni in urmă 46


Cehia, Ungaria, Danemarca, Islanda, Luxemburg, Maldive și Insulele Cayman sunt cele șapte state noi care au intrat în zona roșie, pe noua listă a ţărilor cu risc epidemiologic, transmisă vineri, 5 noiembrie, de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU). Modificările intră în vigoare pe 7 noiembrie, de la miezul nopții.


Potrivit CNSU, din zona roșie, în urma scăderii incidenței, au trecut în zona galbenă următoarele teritorii: Statele Unite ale Americii și Saint Kitts și Nevis.


Totodată, din zona verde au trecut în zona galbenă, în urma creșterii incidenței, următoarele state: Polonia, Norvegia, San Marino și Andorra.


De asemenea, în zona verde au intrat: Israel, Cuba, Costa Rica, Guyana, Bahamas, Grenada, Sint Maarten, Antigua și Barbuda și Insulele Virgine ale Statelor Unite.Persoanele nevaccinate intră în carantină timp de 14 zile la revenirea în România din țările aflate în zona roșie, indiferent dacă prezintă sau nu un test negativ.


Românii care se întorc din aceste state vor evita carantina de 14 zile dacă prezintă dovada vaccinării (cu minimum 10 zile înainte de data sosirii în țară) sau un test PCR nu mai vechi de 72 de ore.


Singurele excepții de la această regulă sunt copiii și adolescenții până în 16 ani, care nu stau în carantină dacă au un test PCR negativ, precum și persoanele care petrec mai puțin de 72 de ore în România, care nu intră nici ele în carantină dacă au un test COVID negativ, respectiv cei care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă