Cehia interzice accesul turiștilor în țară până pe 15 februarie

4 săptămâni in urmă 24


Autoritățile de la Praga au decis să restricționeze sever accesul cetățenilor străini în țară, interzicând categoric călătoriile neesențiale. Țara de circa 10,6 milioane de locuitori se confruntă cu aproximativ 8.000 de cazuri noi zilnice de infectare.


Cehia a decis să interzică începând de sâmbătă toate călătoriile neesențiale independent de clasificarea statelor de proveniență în funcție de nivelul de risc de infecție (roșu, portocaliu, verde), informează Ministerul român al Afacerilor Externe. Noile interdicții încetează pe 15 februarie.


Excepția se face pentru cetățenii străini (inclusiv cetățenii români) care pot intra în Cehia pentru următoarele motive:  întoarcerea la reședință, relații de muncă, studii, rațiuni familiale. 


Astfel, sunt excluse călătoriile în scop turistic. Pentru aplicarea măsurilor s-au instituit controale ale Poliției, prin sondaj, la punctele de frontieră, inclusiv cu Slovacia, se arată într-un comunicat al MAE.


Așadar, cetățenii români pot călători în Republica Cehă doar în condițiile prezentate mai sus.


Potrivit MAE, persoanele care sosesc în Republica Cehă, inclusiv din România, trebuie să completeze în prealabil Formularul de Localizare (Public Health Passenger Locator Form), disponibil la adresa www.prijezdovyformular.cz, și să prezinte la intrarea în Republica Cehă rezultatul negativ al testului molecular tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 ore. Testul poate fi realizat și în Republica Cehă, în termen de maximum 5 zile de la sosire, însă, până la anunțarea rezultatului testării, persoana în cauză nu se poate deplasa pe teritoriul ceh.


8.000 de cazuri noi zilnic


Cehia a înregistrat până acum 980.000 de cazuri de infectare cu COVID-19 și ceva mai mult de 16.200 de decese, potrivit worldometers. Țara a înregistrat aproape 8.000 de cazuri noi pe 29 ianuarie.


foto: EPA


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă