Cehia impune noi restricţii pentru limitarea răspândirii epidemiei de coronavirus

5 luni in urmă 19


Autorităţile din Cehia au decis ca barurile şi pub-urile să se închidă între 00:00 şi 06:00, după ce au constatat că majoritatea persoanelor infectate cu COVID-19 sunt tineri cu vârste cuprinse între 20 şi 29 de ani, informează Mediafax.


Ministrul Sănătăţii, Adam Vojtech, a anunţat că toate barurile, restaurantele şi cluburile vor fi închise între miezul nopţii şi 6 dimineaţa, începând de sâmbătă. Decizia a fost luată după ce au constatat că majoritatea persoanelor infectate, în ultima perioadă, au vârste cuprinse între 20 şi 29 de ani.


Este clar că, dacă nu adoptăm măsuri mai restrictive şi dacă nu le respectăm pe cele actuale, situaţia va fi gravă. Trebuie să recunoaştem: nu trăim într-o situaţie normală. Nu trăim vremuri normale şi toţi trebuie să ne comportăm în consecinţă.

Adam Vojtech, ministrul ceh al Sănătăţii:

Cehia nu este singura ţară din Europa care impune noi restricţii. Austria a anunţat înăsprirea restricţiilor menite să prevină răspândirea COVID-19, cu scopul de a evita o nouă izolare.


De asemenea, Guvernul a decis ca în spaţiile interioare să fie interzis accesul a mai mult de 10 persoane care stau în picioare. Dacă oamenii stau în picioare sau se mişcă, trebuie să poarte mască.


De vineri, copiii vor trebui să poarte măşti în toate spaţiile şcolii. Miercuri, Cehia a înregistrat un număr record de cazuri de COVID-19, fiind raportate 2.139 de noi îmbolnăviri.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă