Cehia a comandat vaccinul Spuntik V si intentioneaza sa cumpere si produsul companiei chineze Sinopharm

1 lună in urmă 1

Cehia a comandat vaccinul rusesc Sputnik V pentru a compensa livrarile intarziate de vaccin de la Uniunea Europeana. Totodata, autoritatile intentioneaza sa achizitoneze si vaccinul chinezesc Sinopharm.

"Dupa ce m-am consultat cu premierul (Andrej Babis), i-am trimis o scrisoare (presedintelui rus) Vladimir Putin, cu solicitarea unei livrari de vaccin Sputnik V", a declarat Zeman la postul Prima TV. "Informatiile venite de la ambasada rusa sugereaza ca ea ar putea sosi in zilele urmatoare", a declarat presedintele ceh.

Apreciind ca "vaccinurile nu au ideologie", el a mai spus ca va accepta bucuros si vaccinul chinezesc Sinopharm.

Nici Sputnik V si nici Sinopharm nu au fost inca autorizate de Agentia Europeana a Medicamentului (EMA), dar presedintele Zeman si premierul Babis au dat de inteles ca nu vor mai astepta aceasta autorizatie, in conditiile in care Republica Ceha a fost in ultimele zile tara cu cele mai multe infectii la 100.000 de locuitori, iar livrarile vaccinurilor comandate de Comisia Europeana si autorizate de EMA (Pfizer/BioNTech, Moderna si AstraZeneca/Oxford) au inregistrat intarzieri.

"Credeti-ma cand spun ca statele membre ale UE vor cere si ele vaccinul Sputnik in cateva luni", a sustinut premierul Babis. Pentru a afla mai multe despre vaccinurile Sputnik V si Sinopharm, el a vizitat Ungaria si Serbia, tari care deja le folosesc.

Mai puteti citi:

Salarii inghetate: Cat castiga angajatii din Ministerul Muncii sau Casa de Pensii. Cu sporuri, functiile de conducere ajung la 10.000 de lei lunar
ANALIZA Ce sanse are Europa sa se apere fara sprijinul SUA in fata unei agresiuni a Rusiei
Cofetarie obligata sa despagubeasca un topmodel pentru ca i-a folosit imaginea fara acordul sau
De ce titlurile de stat Tezaur inceteaza sa mai fie profitabile din aceasta luna. Titlurile de stat, depasite de dobanzile la economii
Niciun partid nu a avansat o propunere pentru inlocuirea Renatei Weber din functia de Avocat al Poporului


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă