Cea mai veche paine din lume, preparata in 1892, e expusa la Muzeul de Istorie din Galati

4 săptămâni in urmă 1

Cea mai veche paine din lume, preparata in 1892, la Genova, se afla intr-o perfecta stare de conservare la Muzeul de Istorie din Galati.

Conform unei postari pe Facebook a presedintelui Consiliului Judetean Galati, Costel Fotea, in 1892, painea a fost adusa la Galati din Italia de un navigator de pe crucisatorul Elisabeta.

De altfel, din 2019, acest produs de panificatie, vechi de 129 de ani, este recunoscut si de Academia Recordurilor Mondiale din Statele Unite ale Americii.

Painea este pastrata in conditii speciale si este expusa publicului la anumite intervale de timp, bineinteles cu respectarea unor conditii de conservare, mai precizeaza Fotea.

CITESTE SI:

Ce se intampla cand apar cheaguri de sange in sistemul circulator. Primele semne clare ca poti suferi de trombofilieRadacinile vrajbei dintre Dinescu si Blandiana - Liiceanu: o nota a Securitatii, scrisorile intelectualilor si puciul USLCati romani vaccinati s-au imbolnavit ulterior de COVIDIntrarea Albaniei ii UE lasa litoralul romanesc "cu ochii-n soare"Cine este Anaser Duduianu, interlopul care i-a jefuit pe manelisti. Este dat in urmarire, dar sfideaza autoritatile pe retelele de socializare
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă