Cea mai tanara persoana vaccinata anti-COVID din Botosani are 16 ani

1 lună in urmă 37

In judetul Botosani, cea mai tanara persoana vaccinata anti-COVID are 16 ani. Este vorba despe un copil din centrul "Sfantul Mina". Autoritatile au mai transmis ca cea mai varstinca persoana imunizata in acest judet este un batran de 97 de ani.

Directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP), medicul Monica Adascalitei, a transmis marti, in timpul unei conferinte de presa ca mai sunt tineri de 17 si 18 ani pe care parintii au dorit sa-i imunizeze.

Guvernul modifica, in sedinta de miercuri, strategia de vaccinare impotriva COVID-19. Noi categorii de persoane incluse in etapa a doua

Potrivit sursei citate, batranul imunizat este internat la Unitatea de Asistenta Medico-Sociala din orasul Stefanesti si a fost vaccinat in cadrul programului de vaccinare a persoanelor aflate in centrele rezidentiale.

Pana in prezent, din totalul celor 737 de persoane din centrele sociale din judetul Botosani au fost vaccinate 310.

De asemenea, cea mai tanara persoana imunizata are 16 ani si este beneficiara a serviciilor sociale in cadrul Centrului "Sfantul Mina" din municipiul Botosani.

Cine se poate vaccina contra COVID-19 in etapa a doua. Toate categoriile de romani incluse in formularea "domenii-cheie de activitate"

"Mai sunt copii intre 17 si 18 ani pe care parintii au vrut sa ii vaccineze. Conform instructiunilor, acest vaccin se poate administra celor peste 16 ani", a precizat Monica Adascalitei.

De la inceputul campaniei de vaccinare, judetul Botosani a primit 5.686 de doze de vaccin, dintre care 4.618 au fost deja administrate. Din totalul celor 4.618 vaccinuri administrate, 4.476 au reprezentat prima doza pentru tot atatea persoane, iar 142 au primit a doua doza la rapel.

Ce romani s-au programat pentru vaccinare in etapa a doua

Hotararea pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 1031/2020 privind
aprobarea strategiei de vaccinare impotriva COVID-19 in Romania urmeaza sa fie aprobata in sedinta de Guvern de miercuri, 20 ianuarie.

Potrivit hotararii lista pentru vaccinare in etapa a doua va fi extinsa pentru a include, in etapa a doua, si alte categorii de angajati, in special din institutii publice, persoane cu dizabilitati si persoane fara adapost.

CITESTE SI:

Cine a castigat si cine a pierdut, de fapt, din razboiul purtat de tabara Dragnea cu Justitia. Rasturnari de situatie in marile dosare de coruptieDe la ciuperci murate si regele cazinourilor pana la cel mai bun din Turcia. "Mancam pe ruleta." Povestea nefardata a lui Sumudica. Imagini de colectieAtac dur al lui Basescu la adresa AUR: "Niste semidocti. Sosoaca ar fi buna de sefa de galerie la Dinamo si Simion sef de galerie la Steaua"Cazul neobisnuit al unui medic militar judecat pentru insubordonare. Este acuzat ca nu a respectat un ordin pe care l-a considerat "vadit ilegal"Sorana Cirstea a "intepat-o" pe Simona Halep in social media. Ce au de impartit romancele la Australian Open
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă