Cea mai tânără persoană care s-a vaccinat în România are 16 ani și trei zile

2 luni in urmă 3

Cel mai tânăr român care s-a vaccinat împotriva noului coronavirus este un adolescent care abia a împlinit 16 ani. El suferă de o boală cronică și a fost imunizat cu vaccinul Pfizer la Ploiești, informează Agerpres.

„Am zis că ar fi o oportunitate foarte bună pentru mine să scap de virusul ăsta, să pot ieşi mai relaxat pe stradă şi oriunde vreau. Nu mi-a fost teamă”, a declarat, după imunizare, adolescentul.

El are domiciliul în Bucureşti, dar a făcut vaccinul, sâmbătă seară, la un centru din judeţul Prahova, acolo unde părinții săi au reușit să găsească un loc disponibil.

Victor Gabriel Antonescu a împlinit 16 ani în urmă cu trei zile. El îi sfătuieşte pe români să se vaccineze împotriva noului coronavirus. Din moment ce vaccinul a fost pus pe piaţă, acesta este sigur, consideră tânărul.

Victor Gabriel Antonescu cel mai tanar roman vaccinat - fb prefectura prahova

Conform strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, sunt prioritare în vederea vaccinării, luându-se în considerație indicațiile și contraindicațiile vaccinurilor utilizate. Vârsta minimă de vaccinare este deocamdată de 16 ani, nefiind efectuate încă suficiente teste pentru vârste mai mici.

După ce a fost vaccinat, Victor Gabriel Antonescu a primit din partea prefectului de Prahova o diplomă de apreciere „pentru curajul şi exemplul oferit” de cel mai tânăr român care s-a vaccinat împotriva SARS-CoV-2.

„Mă bucur să particip la vaccinarea celui mai tânăr român. Îi urez multă sănătate şi îl felicit pentru acest pas important făcut pentru sănătatea lui şi a celorlalţi”, a spus prefectul Cristian Ionescu. Potrivit acestuia, la nivelul judeţului aproximativ 70.000 de persoane, reprezentând 10% din populaţie, au primit prima doză de vaccin împotriva noului coronavirus, iar 25.000 de persoane au făcut şi rapelul.

Editor : Luana Pavaluca

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă