Cea mai tânără miliardară din lume a pierdut toată averea în doar 4 ani. Căderea spectaculoasă a celei care dorea să fie comparată cu Mark Zuckerberg, dar acum riscă 20 de ani de închisoare

1 lună in urmă 31

Elizabeth Holmes a fondat compania Theranos la doar 19 ani, cu promisiunea că va revoluţiona industria de sănătate cu tehnologia ei inovativă de recoltare şi testare a sângelui. În scurt timp, a reuşit să strângă peste 9 miliarde de dolari şi a devenit cea mai tânără miliardară din lume.

Votată drept una dintre cele mai influente persoane din Silicon Valley de catre Business Insider, Holmes a devenit rapid cea mai cunoscuta femeie din industria tehnologica. Atentia media i-a permis sa convinga zeci de investitori ca tehnologia ei va schimba complet modul in care se fac analizele de sange.

Holmes si-a creat o imagine atractiva pentru investitori si a vrut sa fie comparata cu alte genii din domeniul tehnologic, precum Steve Jobs si Mark Zuckerberg, scrie Refinery29, preluat de Digi World.

Citeşte şi Miliardară de weekend. O femeie vrea să scape de averea dobândită peste noapte: „Am fost pur și simplu îngrozită”

Testele Theranos erau mai rapide, mai ieftine şi aveau nevoie de doar câteva picături de sânge pentru a oferi aceleaşi rezultate ca un laborator. Ideea a fost atât de atractivă, încât compania lui Holmes a reuşit să obţină un parteneriat cu lanţul farmaceutic internaţional Walgreens şi a primit licenţa de funcţionare în toate statele din SUA.

În ciuda aşteptărilor, Holmes nu a reuşit să livreze tehnologia promisă. Investigaţii preliminare au demonstrat faptul că eficienţa testelor de sânge Theranos era falsificată. Conform unor zvonuri, Holmes folosea tehnologia competitorilor în prezentarile pentru investitori şi promitea profituri anuale de sute de milioane de dolari, în timp ce compania avea venituri de câteva sute de mii.

Elizabeth Holmes este investigată acum pentru fraudarea investitorilor şi a pierdut toata averea, în valoare de 4,5 miliarde de dolari. În plus, a fost forţată să renunţe la pozitia de conducere din cadrul companiei Theranos şi a plătit o amendă de 500.000 de dolari. Dacă va fi găsita vinovată, ea riscă 20 de ani de închisoare. „Vreau s-o văd condamnată”, a declarat Dr. Phyllis Gardner, fosta profesoara a lui Holmes la Universitatea Stanford. „A pus oameni în pericol, iar eu nu iert aşa ceva”.

Citeşte şi Fosta soție a lui Jeff Bezos a donat miliarde de dolari. Averea de zeci de miliarde obținută în urma divorțului. „Este bine ca bogăția să nu fie concentrată într-un număr mic de mâini”

Theranos a fost dată în judecată şi de pacienţi din Arizona, cărora le-a fost pusă viaţa în pericol din cauza testelor de sânge. De asemenea, compania a fost obligată să le platească despăgubiri de milioane de dolari.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă