Cea mai ridicată temperatură măsurată vreodată în Europa, 48,8 grade Celsius, a fost înregistrată în Sicilia

2 luni in urmă 26

Cea mai ridicată temperatură din istoria Europei a fost înregistrată în Italia, în timpul unui val de caniculă, maximele ajungând la 48,8C, scrie The Guardian. Dacă măsurătorile vor fi confirmate de Organizația Mondială de Meteorologie, vor depăși vechiul record, de 48 de grade, înregistrat la Atena, în 1977.

Cea mai ridicată temperatura măsurată vreodată în Europa, 48,8 grade Celsius, a fost înregistrată în Sicilia

Cea mai ridicată temperatura măsurată vreodată în Europa, 48,8 grade Celsius, a fost înregistrată în Sicilia

Profimedia Images

Temperatura a fost măsurată la o stație de monitorizare din Siracuza, Sicilia și confirmată la scurt timp de autoritățile meteorologice din insulă. Temperatura a fost înregistrată pe fondul unor valuri de caniculă care se întind peste Marea Mediterană până în Tunisia și Algeria. În urma condițiilor meteo, au izbucnit incendii de vegetație devastatoare în mare parte din regiune. Turcia și Grecia au fost, de asemenea, afectate de flăcările nimicitoare, scrie The Guardian.

"Societatea Meteorologica Italiana dă asigurări că recordul de temperatură de 48,8C este autentic. Cu toate acestea, cu astfel de înregistrări, există de obicei un proces de verificare înainte ca acestea să poată fi declarate oficial", a declarat un meteorolog britanic.

Căldura extremă din Europa a lovit emisfera nordică în această vară. Recorduri de temperatură au fost înregistrate și în Canada, vestul SUA, Finlanda, Estonia, Turcia și Moscova. Inundații fără precedent au afectat Germania și părți din China.

Oamenii de știință din domeniul climei au prezis de multă vreme că emisiile de combustibili fosili de la vehicule, fabrici și defrișări ar duce la condiții meteorologice extreme.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă