Cea mai puternică furtună din ultimii 11 ani face ravagii în Egipt. Oamenii, terorizaţi de scorpionii care le intră în case: 3 persoane au murit

2 săptămâni in urmă 21

O furtună rară s-a abătut asupra Egiptului, iar cel puţin trei persoane şi-au pierdut viaţa. În plus, vânturile şi ploile puternice au adus scorpioni în casele oamenilor.

 3 persoane au murit

Profimedia

Cel puţin 500 de persoane au fost înţepate de scorpioni după ce vieţuitoarele au căutat adăpost, potrivit CNN. Cel mai afectat a fost oraşul Aswan, din sudul Egiptului, o zonă în care se înregistrează, în medie, precipitaţii de un milimetru pe an.

106 case au fost luate de ape, iar peste 300 au fost parţial avariate

"Sunt 11 ani de când am înregistrat o asemenea cantitate de ploaie şi acest lucru este urmare a schimbărilor climatice globale", a declarat Khaled Qassem, oficial local al Ministerului Dezvoltării locale.

Potrivit autorităţilor egiptene, 106 case au fost luate de ape, iar peste 300 au fost parţial avariate. Trei membri ai armatei egiptene, care participau la misiuni de salvare, au fost ucişi de ape. Anul trecut, ploile şi inundaţiile au provocat moartea a 20 de persoane în Egipt.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă