Cea mai mare problemă a naționalei României înainte de Euro 2020. Peste 60% din jucătoare au maximum șase meciuri oficiale în tot sezonul. Iar febra competiției au simțit-o doar pentru câteva zile

1 month ago 20

Cea mai mare problemă a naționalei României înainte de Euro 2020 nu este faptul că lipsește Crina Pintea, ci mai degrabă că prima reprezentativă nu a susținut nici măcar un meci amical în 2020. În plus, nu mai puțin de 11 jucătoare din lotul de 18 au maximum 6 meciuri de handbal în picioare în această toamnă!

Cea mai mare problemă a naționalei României: zero meciuri amicale. Adversarele au cel puțin două

Meciul din 3 decembrie cu Germania va însemna și debutul lui Bogdan Burcea și Robert Licu pe banca tehnică a echipei naționale. Cei doi antrenori au preluat echipa națională încă de la începutul anului, dar nu au avut până la această dată nici măcar un joc amical. În prima jumătate a anului nu s-a putut juca nimic din cauza pandemiei de coronavirus, iar din toamnă, de când activitatea a fost repornită în întreaga Europa, România a fost una dintre puținele națiuni care nu a reușit să perfecteze niciun joc de pregătire.

Înainte de Euro 2020, doar cinci reprezentative au reușit să dispute meciuri de verificare, Norvegia, Danemarca, Ungaria, Suedia și Spania. În luna octombrie au fost însă și alte națiuni calificate la Euro care au reușit să joace, inclusiv celelalte două adversare din grupa României. Germania a făcut teste în două jocuri cu Olanda (27-25 și 32-26), iar Polonia a avut o „dublă” cu Suedia (21-19 și 27-21).

Meciuri amicale jucate zilele trecute, înainte de Euro 2020

Danemarca – Norvegia 25-27 Danermarca – Norvegia 26-29 Spania – Slovacia 32-21 Suedia – Ungaria 27-28 Spania – Slovacia 24-22 Suedia – Ungaria 31-25

România nu are niciun meci în 2020 și a plecat la Euro cu cinci debutante la un turneu final. Alte câteva fete sunt la prima competiție continentală. Mai mult, 11 fete din lotul de 18, adică peste 60%, au jucat maximum șase jocuri oficiale în această toamnă în Liga Florilor. Iar febra competiției au simțit-o doar câteva zile, având în vedere că patru etape au fost grupate în șase zile într-un turneu la Sf. Gheorghe. Doar șase fete din lot au jocuri și în cupele europene, trio-ul de la CSM București, Neagu, Dedu și Moisă, două fete de la Gloria Buzău, Subțirică și Iuganu, plus Yuliya Dumanska la Podravka. De asemenea, Laura Popa a mai avut două partide în plus în Turneul Final Four din lunba septembrie.

Este clar că avem o echipă destul de neexperimentată la acest Campionat European, nu trebuie să ne ascundem după deget. Cel puțin centrul echipei naționale la acest Campionat European va fi format din jucătoare care au jucat puțin sau deloc pe poziția aceea. Lorena Ostase a evoluat anul trecut la Campionatul Mondial în centrul apărării, dar destul de puțin din ce îmi amintesc. Iar Ana Savu, de obicei, nu prea a evoluat în pozitia de apărător central la echipa națională. Va fi greu, va fi greu și pentru ele, însă mergem la drum cu ce avem, avem încredere în jucătoarele pe care le avem, vom încerca să ne încurajăm una pe cealaltă și să formăm un grup cât mai unit, pentru a suplini absențele și carențele în astfel de momente”, a punctat Cristina Neagu înaintea plecării la Euro 2020.

Bogdan Burcea nu s-a plâns, ci a transmis mesaje pozitive

Selecționerul Bogdan Burcea nu s-a plâns însă în niciun moment de aceste probleme și a încercat să transmită permanent mesaje pozitive. „România poate surprinde cu unitatea de grup, cu inteligența și cu disciplina tactică. Întâlnim trei adversari (Germania, Polonia, Norvegia) care au în componență un număr mare de sportive angrenate în competițiile majore europene. Toate cele trei echipe au obținut rezultate destul de bune atât la nivel de cluburi, cât și la nivelul echipei naționalei. Meciul de debut împotriva Germaniei e foarte important pentru noi. Este un meci în care un eventual rezultat pozitiv ne poate construi un capital de încredere, important în abordarea ultimelor partide din grupă cu Polonia și Norvegia”, a comentat Burcea pe acest subiect, al lipsei jocurilor pentru echipa națională.

Turneul final se va desfășura în totalitate în Danemarca în perioada 3-20 decembrie. România va juca în Grupa D, organizată de Kolding.

The post Cea mai mare problemă a naționalei României înainte de Euro 2020. Peste 60% din jucătoare au maximum șase meciuri oficiale în tot sezonul. Iar febra competiției au simțit-o doar pentru câteva zile appeared first on Prosport.

Read Entire Article

Powered By Seo Tools