Cea mai mare greșeală pe care a făcut-o Rădoi! „E greu să mă motivez așa” + Detaliul de la golul lui Ianis Hagi care face diferența între „Generația de Aur” și actuala națională

1 săptămână in urmă 2

Ioan Ovidiu Sabău spune că cea mai mare gafă prin care Rădoi și-a trădat lipsa de experiență la echipa națională a fost dată de desele schimbări pe care le-a făcut în primul „11”.

„La început m-am bucurat, pentru că a avut niște rezultate bune la Campionatul European, iar echipa efectiv a jucat foarte bine. Am zis că este șansa lui, dar că aș fi preferat la echipa națională un antrenor cu multă experiență. Pentru că aici trebuie să fi selecționer și este o presiune mare, e total diferit. Îmi place felul lui, cum comunică, cum se comportă, îl apreciez în continuare foarte mult. Dar părerea mea este că s-au făcut și foarte multe greșeli.

Faptul că declară mereu că el merge numai pe atac, OK, că până acum am înțeles că echipa națională mai mult se apăra și nu era un joc plăcut ochiului și că întoarcem pagina și mergem pe atac, cu jucători numai pentru atac. Dar sunt aceste rezultate modeste și datorită faptului că nu are experiență. Cu Armenia, de la meciul cu Germania, ai schimbat 6 jucători.

Aceste schimbări nu fac bine, nu creează niște relații de joc. Ai nevoie de meciuri să joci împreună cu același coechipier, să mă simt, să mă cunosc. Să îi cunosc punctele forte, punctele slabe, să știu unde să îi dau mingea, să am curaj să comunic cu el, să ne completăm unul pe celălalt”, a explicat fostul internațional, la Fotbal Look.

„Ajungi la echipa națională și nu-ți cunoști coechipierul?”

Sabău spune că aceste schimbări debusolează jucătorii și nu le permite acestora să se responsabilizeze pentru meciul care urmează și să se motiveze.

„Gândește-te, mă folosește pe mine primul meci, al doilea nu mă mai folosește, al treilea vrei să mă folosești. E greu pentru mine să mă motivez. E greu să am continuitate în evoluții și să am încredere în mine, dacă mă tot scoți. Eu cum mă pregătesc? Eu nu știu dacă joc. Eu nu trebuie să am în cap niște lucruri?

Să încep să mă responsabilizez, să-mi pregătesc jocul, cu coechipierul de lângă minge. Eu nu știu. Mâine îmi spune că voi juca și eu. Trebuie să știu că primii 11 aceștia sunt. Mai este unul accidentat, suspendat, nu într-o formă atât de bună îl schimb, unul-doi jucători, dar atât. Ajungi la echipa națională și nu-ți cunoști coechipierul?”, a spus Sabău.

„Nu așa trebuie să arate o echipă. La meciul cu Danemarca au sărit toți pe mine, m-au sufocat”

În plus, fostul antrenor a sesizat un detaliu pe care îl consideră încă o problemă la actuala națională. Spune că bucuria de la golul victoriei cu Macedonia nu i-a creat impresia de unitate și compară acest moment cu momentul în care Sabău a marcat un gol important, la meciul cu Danemarca din 1989, când România s-a calificat la Campionatul Mondial:

„Mi s-a părut, la meciul cu Macedonia, când a dat Ianis gol, că nu este grup. Nu așa trebuie să arate o echipă, un grup. Ai un avantaj, ești egalat și vine Ianis și-ți câștigă meciul. Păi toată echipa trebuie să sară pe el, să se bucure. Am văzut doi jucători care se bucurau într-un colț, alții în celălalt. Transmite un mesaj că nu e un grup, că nu sunt echipă. Poate că nu este adevărat, dar asta arăți.

Îmi aduc aminte când ne-am calificat noi în ’90. Sigur, aici n-a fost un meci decisiv, dar totuși un gol dat la sfârșitul meciului. La meciul cu Danemarca efectiv au sărit toți pe mine, m-au sufocat. Când a dat Balint gol, toată echipa pe el. Atmosfera aia, bucuria aia, care vine în momentul în care se acumulează foarte multă tensiune și te eliberezi. Aici cred că încă mai este de lucrat. La grup și la motivația jucătorilor”.

The post Cea mai mare greșeală pe care a făcut-o Rădoi! „E greu să mă motivez așa” + Detaliul de la golul lui Ianis Hagi care face diferența între „Generația de Aur” și actuala națională appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă