Cea mai mare greşeală a fumătorului - creşte riscul de cancer la plămâni

3 săptămâni in urmă 21

Cea mai mare greşeală a fumătorului - creşte riscul de cancer la plămâni Cea mai mare greşeală a fumătorului - creşte riscul de cancer la plămâni

Fumatul este unul dintre cele mai dăunătoare vicii, care provoacă cele mai grave probleme de sănătate şi la care se renunţă foarte greu. Fie din curiozitate, fie pentru a scăpa de stresul zilnic, oamenii ajung să fie dependenţi de ţigări şi să le vadă ca pe o plăcere.

DUMINICĂ, 26 DECEMBRIE 2021, 17:17

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

Printre cele mai răspândite obiceiuri ale fumătorilor este de a se delecta cu ţigară după o masă, mic dejun, prânz sau cină. Deşi tutunul nu este recomandat deloc, nivelul de pericol creşte dacă acesta este consumat după ce ai mâncat. Potrivit oamenilor de ştiinţă, dacă masa ta este urmată de ţigară, poţi provoca daune la fel de mari organismului ca atunci când ai fuma 10 ţigări deodată.

Riscul de apariţie a cancerului pulmonar creşte în acest caz, scrie divahair.ro. Digestia va avea de suferit în mod direct, pentru că fumul pe care îl ingerezi irită foarte tare mucoasa gastrică, încă din momentul în care aceasta începe să funcţioneze.

Atunci când o persoană fumează mult, toxinele ajung în toate celulele organismului, având în vedere faptul că aparatul digestiv începe de la laringe până la rect. Nicotina intră în corp şi este rapid distribuită în sânge, iar monoxidul de carbon scade cantitatea de oxigen pe care sângele îl transportă. De asemenea, absorbţia multor vitamine, precum vitamina C sau acidul folic, scade din pricina fumatului. Împreună cu alimentaţia în exces, riscul afecţiunilor cardiovasculare va creşte.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă