Cea mai înaltă clădire din UE este un zgârie-nori din Varşovia. Dezvoltatorul i-a mai adăugat un turn de 80 de metri FOTO

1 lună in urmă 3

În pofida arhitecturii unice a clădirii şi a faptului că acum este cea mai înaltă clădire din spaţiul comunitar, depăşind Commerzbank Tower, din Frankfurt, o parte dintre planurile ambiţioase ale constructorilor au fost încetinite de pandemia de coronavirus, a precizat dezvoltatorul imobiliar HB Reavis.

Clădirea, preconizată să fie inaugurată în 2022, urmează să fie dotată cu un nivel special pentru panoramă şi două ascensoare rapide din sticlă care vor transporta vizitatorii la o viteză de 8 metri pe secundă, potrivit comunicatului de presă, citat de notesfrompoland.com.

Citeşte şi SkyTower, cea mai înaltă clădire de birouri din România, este închiriată în proporţie de 94% în acest moment

Varso Tower este prevăzut şi cu spaţii pentru restaurante şi baruri cu vedere înspre centrul Varşoviei, precum şi cu spaţii de închiriat pentru birouri.

Lucrările de construcţie şi de închiriere au încetinit sau au fost suspendate din cauza temerilor privind transmiterea COVID-19.

La fel ca întreaga economie, industria inchirierii spaţiilor de birouri a trecut prin momente dificile anul trecut. Multe potenţiale decizii ale chiriaşilor au fost suspendate sau amânate până mai târziu”, a explicat Maciej Olczyk, managerul de proiect al clădirii.

Acesta a adăugat că efectele pandemiei au fost mai accentuate în timpul primului val, când multe activităţi comerciale au fost suspendate, dar că, între timp, au fost făcute schimbări pentru a facilita un mediu de lucru sigur.

Citeşte şi Cum arată cel mai mic hotel din lume, în care încap doar două persoane. Prețul pentru o noapte de cazare pornește de la 240 de euro

Printre măsurile implementate în spaţiile de birouri se numără ventilaţia suplimentară şi curăţarea frecventă a sistemelor de aerisire, instalarea de ecrane protectoare la recepţie, sisteme contactless precum lumini şi uşi activate prin senzori de mişcare şi curăţarea frecventă a spaţiilor comune, a precizat compania.

Olczyk s-a declarat optimist că în viitor companiile vor închiria spaţii în Varso Tower, o clădire ”unică din punct de vedere arhitectural”, în special după ce pandemia va lua sfârşit.

”Companiile tratează în continuare acest subiect ca pe o situaţie temporară”, a precizat Olczyk. ”Cred că toată lumea aşteaptă să revină la normalitate, aşa cum era înainte de pandemie”, a adăugat el.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă