Cea mai frumoasă poveste de la Jocurile Olimpice?! Cum a câștigat jamaicanul Hansle Parchment aurul olimpic, deși s-a rătăcit prin Tokyo și era să rateze concursul

2 luni in urmă 25

Articol de GSP - Publicat vineri, 13 august 2021, 08:33 / Actualizat vineri, 13 august 2021 08:53

Una dintre poveștile deosebite de la Jocurile Olimpice îi aparține atletului jamaican Hansle Parchment (31 de ani), medaliat cu aur la Tokyo în proba de 110 metri garduri. 

Experiența jamaicanului de la prestigioasa competiție a fost aproape să se transforme într-un fiasco. Asta pentru că Hansle Parchment era să rateze semifinala, după ce s-a rătăcit prin impunătorul Tokyo. 

Salvarea atletului a venit într-un mod total neașteptat. Acesta a primit bani de taxi de la o voluntară, așa că a ajuns la timp pentru a concura în semifinală, unde a încheiat pe locul secund, în urma americanului Grant Holloway. 

Aur olimpic pentru Hansle Parchment, după ce era să rateze semifinala

Ordinea s-a inversat în finală: Hansle Parchment l-a învins pe Holloway, jamaicanul obținând aurul olimpic și devenind unul dintre personajele cu povești de neuitat la această ediție a Jocurilor Olimpice.

7 povești captivante de la Jocurile Olimpice » De la aurul istoric al vecinilor până la atleta cu cele mai multe medalii din istorie

JO TOKYO

7 povești captivante de la Jocurile Olimpice » De la aurul istoric al vecinilor până la atleta cu cele mai multe medalii din istorie

Hansle Parchment: „A trebuit să cerșesc, iar ea mi-a dat niște bani”

„Am văzut-o pe această voluntară şi a trebuit să cerşesc, iar ea mi-a dat nişte bani pentru a lua taxiul. Şi aşa am reuşit să ajung la pista de încălzire de la stadion, cu suficient timp să mă încălzesc până să concurez”, a povestit jamaicanul, potrivit The Guardian

„Ai fost esenţială pentru ca eu să mă calific în finală în acea zi”, i-a transmis Hansle Parchment voluntarei, după ce ei s-au revăzut.

După ce i-a mulțumit, atletul jamaican i-a dăruit voluntarei respective tricoul în care a cucerit aurul olimpic. Mai mult, i-a returnat acesteia banii de taxi din urmă cu câteva zile.

Ediția din Japonia a imensei competiții sportive a oferit multe istorii interesante și pasionante, a revitalizat personaje uitate, a furnizat altele noi și impresionante, a umplut orele cu suspans, strigăte, pumni strânși, lacrimi și zâmbete. Pe parcursul celor două săptămâni și jumătate de întreceri s-au consumat multe întâmplări interesante, pe care GSP le-a relatat AICI.

Citește și alte știri despre Jocurile Olimpice:

Maria Holbură, decizie radicală după Jocurile Olimpice de la Tokyo: „Am decis să pun capăt carierei”

Mihai Covaliu, declarații de neînțeles după ce România a obținut jumătate din medaliile pe care le aștepta de la Tokyo: „Am reușit să oprim declinul”

Playtech: BOMBĂ! Cu ce televiziune a semnat Florin Călinescu! Le dă lovitura de grație celor de la Pro TV


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă