Ce urmează pentru România în Billie Jean King Cup după înfrângerea cu Italia

3 săptămâni in urmă 20

Articol de GSP - Publicat duminica, 18 aprilie 2021, 10:08 / Actualizat duminica, 18 aprilie 2021 10:28

România a fost învinsă de Italia în barajul pentru Grupa Mondială de la Billie Jean King Cup, scor 1-3.

Singurul punct al României a fost adus de Gabriela Ruse (137 WTA), care a învins-o pe Jasmine Paolini (104 WTA), scor 1-6, 6-3, 6-4, în primul meci al zilei de sâmbătă. Mihaela Buzărnescu a pierdut ambele sale dispute, iar Elisabetta Cocciaretto a câștigat vineri cu Irina Bara, scor 6-1, 6-4.

România, în Grupa I în sezonul viitor de Billie Jean King Cup

În 2022, România va evolua în a doua serie valorică, Grupa I, fază a competiției în care vor mai juca Brazilia, Mexic, Serbia, India, Japonia, Argentina și China, naționale care au fost învinse în play-off-ul Billie Jean King Cup.

În Grupa I, România va juca într-o grupă de trei sau patru echipe în zona europeană. Elevele Monicăi Niculescu sunt obligate să termine pe primele două poziții pentru a evolua din nou în Grupa Mondială. Primul duel ar avea loc în februarie 2022, iar barajul pentru accederea în eșalonul principal va avea loc în aprilie 2022.

11 echipevor face parte din Grupa I în sezonul viitor: România, Serbia, Estonia, Croația, Slovenia, Suedia, Austria, Bulgaria, Turcia, Georgia și Danemarca

Citește și alte știri din tenis:

Buzărnescu, după meciurile pierdute la Billie Jean King Cup: „În alte condiții, poate aș fi adus o victorie”

Rafael Nadal, eliminat în „sferturile” turneului pe care l-a cucerit de 11 ori: „Nu îmi pot imagina cum e să fii în pielea lui”

Playtech: INCREDIBIL! Ce face acum femeia care l-a părăsit pe Mihai Neșu! E halucinant ce se întâmplă


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă