Ce urmează pentru echipa României după înfrângerea cu Italia din Fed Cup. „Tricolorele” vor putea juca din nou în Grupa Mondială abia în 2023

3 săptămâni in urmă 13

Echipa națională a României a părăsit Grupa Mondială din Fed Cup (Billie Jean King Cup), weekend-ul acesta, după o întâlnire de coșmar cu Italia, scor 1-3! „Tricolorele” vor juca în 2022 în urna a doua valorică a competiției inter-țări, putând evolua din nou în Grupa Mondială abia în 2023! 

Naționala de tenis feminin a României, văduvită de prezența unor jucătoare importante, precum Simona Halep, Irina Begu sau Jaqueline Cristian, a retrogradat sâmbătă din Grupa Mondială! România a pierdut barajul cu Italia de la Cluj-Napoca, scor 1-3, astfel că pică în Grupa I din Fed Cup!

Echipa „tricoloră” iese din elita competiției după 3 ani! Româncele au urcat în Grupa Mondială în anul 2018, după ce au câștigat play-off-ul cu Elveția, scor 3-1 la Cluj-Napoca. În 2019, România a disputat o semifinală contra Franței, pierdută cu 2-3, în deplasare, la Rouen.

Echipa României va juca în a doua urnă valorică din Fed Cup anul viitor

România va evolua, așadar, în urna a doua valorică din Fed Cup în anul 2022, putând întâlni reprezentative precum Estonia, Croația, Bulgaria, Serbia ori o altă echipă învinsă în play-off-ul din acest weekend.

Dacă vor trece de primul meci din 2022, care ar trebui să aibă loc în luna februarie, fetele noastre ar urma să dispute un nou baraj de accedere în Grupa Mondială în luna aprilie.

România ar putea juca din nou în Grupa Mondială abia în 2023

Cert este că echipa României, dacă va câștiga ambele meciuri din 2022, va juca din nou în Grupa Mondială abia în anul 2023! Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu naționala de Fed Cup, care are un nou căpitan pe bancă, în persoana Monicăi Niculescu.

Ea nu a avut noroc la primul meci în această postură, ținând cont că Simona Halep, din cauza unor probleme fizice, sau Irina Begu ori Jaqueline Cristian – au preferat să se concentreze pe turneele WTA, au declinat convocarea pentru meciul cu Italia.

The post Ce urmează pentru echipa României după înfrângerea cu Italia din Fed Cup. „Tricolorele” vor putea juca din nou în Grupa Mondială abia în 2023 appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă