Ce trebuie să știți atunci când alegeți un aragaz (P)

2 săptămâni in urmă 7

Ce trebuie să știți atunci când alegeți un aragaz (P)Ce trebuie să știți atunci când alegeți un aragaz (P)

Aragazul este unul dintre electrocasnicele pe care sigur le veți folosi cel mai mult. Înainte de a efectua următoarea achiziție, faceți-vă timp pentru a trece în revistă cum arată un aragaz modern, care vine cu toate funcțiile. Există multe modele de aragaz disponibile, deci este bine să știți care sunt funcțiile care vă interesează cel mai mult, înainte de a pune piciorul într-un magazin sau a plasa o comandă online.

VINERI, 12 FEBRUARIE 2021, 12:13

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Dan Istratie

Iată principalele caracteristici, pe care orice aragaz ar trebui să le ofere.

Gaz sau electric

Va trebui să decideți dacă preferați un aragaz cu gaz sau electric. Ambele modele sunt extrem de funcționale și de lungă durată. Cu toate acestea, unii oameni au o preferință puternică pentru un tip, față de celălalt.

În general, aragazurile pe gaz sunt mai accesibile. Gazul este mai ieftin decât electricitatea și, pentru mulți cumpărători, acesta este un motiv suficient pentru a alege acest tip. Mulți brutari preferă de fapt un cuptor cu gaz deoarece păstrează mai multă umiditate, rezultând o textură lucioasă și un centru perfect copt.

Aragazurile electrice pot costa mai mult, dar oferă și mai multă versatilitate și control. Temperaturile sunt de obicei mai exacte, atunci când se utilizează un aragaz sau un cuptor electric. Aragazurile cu ventilator ajută la circulația mai uniformă a aerului, rezultând alimente gătite mai bine.

Dacă totuși nu puteți decide care este cel mai potrivit pentru dvs., vă recomandăm să optați pentru un aragaz cu combustibil dual. Aceste modele oferă atât avantajele gazului, cât și cele ale electricității și puteți comuta cu ușurință între cele două.

Capacitate

Trebuie să luați în considerare pentru câte persoane aveți tendința de a găti. Aragazurile și cuptoarele sunt disponibile în multe dimensiuni. Capacitatea unității trebuie ținută în vedere, înainte de a face o achiziție.

Un singur cuptor este alegerea potrivită pentru familiile mici sau pentru cei care nu gătesc prea mult acasă. De asemenea, se potrivesc mai ușor în spații înguste, motiv pentru care se găsesc atât de des în bucătăriile mai mici. Un cuptor dublu, pe de altă parte, este minunat dacă gătiți în mod regulat timp de câteva luni sau doriți să coaceți mai multe feluri de mâncare simultan. Cu toate acestea, spațiul este o problemă. Măsurați-vă spațiul pentru a vă asigura că poate găzdui un cuptor dublu.

Încorporat sau independent

Multe case moderne sunt dotate cu un aragaz încorporat. Acest aparat pare a face parte din bucătărie. Cu toate acestea, din moment ce aragazurile încorporate sunt integrate în stația de lucru, proprietarii nu le pot lua cu ei, dacă vor decide vreodată să se mute. De asemenea, poate costa mai mult repararea aparatului.

Aragazurile independente sunt probabil cele mai comune. Aceste unități alunecă pur și simplu în poziție. Dacă au nevoie de reparații, este ușor de făcut și deseori costă mai puțin, deoarece nu există nimic de demontat. Există multe opțiuni disponibile pentru aragazurile independente și există un model pentru fiecare buget.

Eficiența energetică

Toate aragazurile, indiferent de tipul pe care îl alegeți, au un rating de eficiență energetică. Această evaluare este ușor de citit și de înțeles. Aragazurile sunt clasificate alfabetic, A fiind respectiv cel mai eficient din punct de vedere energetic. Cu cât ratingul este mai mare, cu atât va costa mai puțin să funcționeze.

Desigur, aragazurile cu rating A vin, de asemenea, cu un preț mai mare. Deși s-ar putea să ezitați să cheltuiți banii suplimentari pentru o evaluare mai bună a eficienței, veți ajunge să economisiți bani la facturile de energie. Investiția dvs. se va achita pe termen lung.

Caracteristici suplimentare

În funcție de modul în care vă folosiți aragazul sau propriile abilități, poate doriți să optați pentru câteva caracteristici extra, la următorul aragaz. Multe dintre cele mai noi aragazuri pot avea un ecran tactil sau un sistem de curățare încorporat. Altele se conectează la dispozitive inteligente, ceea ce este perfect dacă doriți să căutați o rețetă în grabă. Părinții ar trebui să ia în considerare aragazurile cu caracteristici de siguranță suplimentare, cum ar fi oprirea automată.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă