Ce trebuie să faci ca să nu fii adăugat într-un grup de WhatsApp nedorit

4 zile in urmă 18


WhatsApp este una dintre cele mai populare aplicații de chat în rândul utilizatorilor de telefoane mobile din întreaga lume, inclusiv a celor din România. Popularitatea acestei aplicații a crescut foarte mult în ultimii ani în primul rând datorită complexității ei, dar și a modului facil și intuitiv în care poate fi folosită.


Una dintre aceste soluții îți oferă posibilitatea să împiedici persoane necunoscute să te adauge în diverse grupuri de WhatsApp împotriva voinței tale. Ce trebuie să faci pentru a te asigura că nu ești adăugat într-un grup de WhatsApp fără să vrei, îți vom spune în articolul de astăzi.


Cum împiedici să fii adăugat într-un grup de WhatsApp


Pe telefon cu Android


Până nu demult, utilizatorii WhatsApp puteau fi adăugați în diverse grupuri fără acordul lor și fără nici o invitație.


Din fericire, dezvoltatorii de la compania-mamă Facebook au găsit soluția la această problemă pentru ca experiența celor care folosesc această aplicație să fie cât mai bună.


Astfel, aplicația beneficiază de o nouă setare care îți permite să alegi cine te poate adăuga într-un grup și să împiedici să fii adăugat de diverse persoane necunoscute fără acceptul tău.


Așadar, dacă deții un telefon cu Android și vrei să activezi opțiunea prin care poți să împiedici ca persoane străine să te adauge într-un grup sau altul de WhatsApp va trebui să parcurgi câțiva pași, și anume:


Intră în WhatsApp pe telefonul tău cu Android;Apasă butonul
pentru a accesa meniul Setări;Mergi apoi la Cont și apoi selectează Confidențialitate;Apasă pe opțiunea Grupuri;Selectează cine te poate adăuga în grupuri, după cum urmează:Toată lumea – setarea este „by default” și va rămâne așa până o vei modifica tu, dând posibilitatea oricui să te adauge la un grup fără invitație;Contactele mele – setarea se referă doar la contactele al căror număr de telefon este memorat în agenda telefonică și oferă posibilitatea doar acestor persoane să te adauge în grupuri fără invitație;Contactele mele cu excepția... – setarea se referă la contactele al căror număr de telefon este memorat în agenda telefonică, cu mențiunea că poți bloca pe oricine din agendă să te adauge la un anumit grup.

Dacă opțiunea nu este disponibilă, înseamnă că nu ai ultimul update al aplicației, ceea ce înseamnă că va trebui să actualizezi WhatsApp. Odată realizat update-ul, opțiunea va fi prezentă în meniu.


În același timp, poți alege și contactele care te-au deranjat, întocmind astfel o Listă neagră. Ulterior, cei blocați de tine îți vor putea trimite invitație de a te alătura unui anumit grup, dar tu vei hotărî dacă vei face sau nu parte din respectivul grup.


Dacă faci parte din anumite grupuri, vei putea să le părăsești în orice moment sau să le treci pe modul Silențios pentru a nu mai fi deranjat.


Pe telefon cu iOS (iPhone)


Dacă deții un iPhone, butonul Setări este amplasat în colțul din dreapta-jos. După ce ai accesat acest meniu, pași pe care trebuie să-i urmezi sunt identici cu cei care dețin telefoane cu Android:


Mergi la Cont și apoi selectează Confidențialitate;Apasă pe opțiunea Grupuri;Selectează cine te poate adăuga în grupuri, după cum urmează:Toată lumea – setarea este „by default” și va rămâne așa până o vei modifica tu, dând posibilitatea oricui să te adauge la un grup fără invitație;Contactele mele – setarea se referă doar la contactele al căror număr de telefon este memorat în agenda telefonică și oferă posibilitatea doar acestor persoane să te adauge în grupuri fără invitație;Contactele mele cu excepția... – setarea se referă la contactele al căror număr de telefon este memorat în agenda telefonică, cu mențiunea că poți bloca pe oricine din agendă să te adauge la un anumit grup.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă