Ce trebuie să facă Parma pentru a scoate maxim de la Man și Mihăilă. Explicația unui fost jucător al italienilor

6 zile in urmă 29

  • Liga 2: CSA Steaua - U Cluj, marți, 17:00, Digi Sport 1

  • UCL: Villarreal - Manchester United, marți, 19:45, Digi Sport 1

Ce trebuie să facă Parma pentru a scoate maxim de la Man și Mihăilă. Explicația unui fost jucător al italienilor

Deși au fost transferați pentru sume importante la Parma, 11 milioane de euro, respectiv 8,5 milioane, Man și Mihăilă nu mai sunt piese de bază în echipa lui Enzo Maresca și nu reușesc să își pună amprenta asupra jocului. Despre Man chiar s-a scris că ar fi intrat în dizgrația antrenorului din cauza atitudinii sale, motiv pentru care a bifat puțin peste 10 minute în ultimele patru etape.

Marco Giandebiaggi (52 de ani), fost jucător la Parma la finalul anilor '80, a fost întrebat dacă Parma își permite să-i scoată din primul 11 pe Man și Mihăilă, iar ex-mijlocașul a explicat că o schimbare de sistem ar fi benefică pentru cei doi români. Presa din Italia chiar a avansat recent posibilitatea ca Enzo Maresca să treacă de la 3-5-2 la 4-1-4-1.

"Pentru Man s-au plătit bani foarte mulți, iar Parma trebuie să evite să îl piardă dacă nu există oferte satisfăcătoare. Mie mi s-a părut că atitudinea lui de pe teren a fost uneori greșită. Mihăilă a fost exploatat la maxim, dar calitățile sale ar fi ideale într-un sistem 4-3-3, la fel ca în cazul lui Man.

Cei doi trebuie să fie repuși pe picioare pentru că nu există prea multe alternative. Man ar trebui să fie motivat în continuare, chiar dacă are deja o ofertă din altă parte. Ambii pot da mai mult acestei echipe", a declarat Giandebiaggi, pentru ParmaLive.

  • 12 meciuri, două goluri și o pasă decisivă a strâns Mihăilă la Parma în acest sezon
  • 8 partide și două reușite are Man la Parma în actuala stagiune

Și presa din Italia consideră că Man și Mihăilă au nevoie de un nou sistem de joc

Deși jurnaliștii italieni susțineau că sunt șanse importante ca antrenorul Enzo Maresca să schimbe sistemul de joc din 3-5-2 în 4-1-4-1, tocmai pentru a le oferi mai multă libertate lui Man și Mihăilă, Parma a mizat tot pe formula cu trei apărători centrali.

Decizia lui Maresca îl afectează pe Mihăilă, care nu se poate exprima la cel mai înalt nivel în poziția în care este folosit și este nevoit să acopere întreaga bandă dreaptă, susține TuttoMercatoWeb"A reușit să îi pună probleme mari Cosenzei la început, dar a jucat mult prea departe de poartă pentru a ieși în evidență. E sacrificat, nu pare că este rolul ideal pentru el", au scris italienii.

  • 5,5 este nota primită de Valentin Mihăilă de la publicațiile TuttoMercatoWeb și Parma Live, după meciul Parma - Cosenza 1-1
  • 12 meciuri, două goluri și o pasă decisivă a strâns Mihăilă la Parma în acest sezon

Echipa lui Dennis Man și Valentin Mihăilă este mai aproape de retrogradarea în Serie C decât de lupta pentru promovare. Parma a ajuns acum pe locul 14, cu 17 puncte acumulate în 13 etape.

Etichete: serie b , parma , dennis man , valentin mihaila , marco giandebiaggi

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă