Ce sumă va primi Meghan Markle ca daune pentru încălcarea vieții private de la tabloidul Mail on Sunday

2 săptămâni in urmă 22


Mail on Sunday îi va plăti ducesei de Sussex o liră sterlină drept daune pentru invadarea intimității ei prin publicarea unei scrisori private pe care i-a trimis-o tatălui său, relatează The Guardian.


Documentele judecătorești confirmă în mod oficial că ziarul și site-ul său partener MailOnline au acceptat înfrângerea și nu vor face un apel la Curtea Supremă.


Publicația trebuie să plătească și o sumă nespecificată pentru cazul separat de încălcare a drepturilor de autor ale lui Meghan Markle prin publicarea unor fragmente mari din scrisoare.


Mail on Sunday trebuie să achite și o parte substanțială din costurile legale suportate de Meghan Markle, care ar putea depăși un milion de lire sterline.


Ca parte a acordului judiciar, publicațiile trebuie să evite dezvăluirea numelor a cinci dintre prietenii ducesei care au dat declarații sub protecția anonimatului pentru revista People, în 2018.


De asemenea, Mail on Sunday și MailOnline au primit ordin să publice pe primele pagini anunțul că au pierdut procesul, instanțele precizând chiar și cu ce font ar trebui să apară textul articolelor. Publicațiile au ales să facă acest lucru pe 26 decembrie, una dintre zilele din an cu cele mai puține știri.


Avocatul Mark Stephens spune că acordul în privința aspectului confidențial a sugerat o slăbiciune a cazului.


„În mod normal, pentru acest tip de intruziune în viața privată, te-ai aștepta la daune între 75.000 și 125.000 de lire sterline”, afirmă Stephens.


Soția prințului Harry a declarat în repetate rânduri că bătălia ei juridică de trei ani împotriva Associated Newspapers, editorul Mail on Sunday și al site-ului MailOnline, a fost mai mult despre principii decât despre bani.


În urma deciziei instanței, Meghan Markle a făcut apel la o remodelare a industriei tabloidelor și a vorbit despre cum a avut răbdare în fața „înșelăciunii, intimidării și atacurilor calculate” la adresa ei.


Potrivit sursei citate, este posibil ca acum atenția să se îndrepte către acțiunile în instanță ale prințului Harry, care a dat în judecată atât publicația lui Rupert Murdoch News UK, cât și editorul Daily Mirror Reach într-un caz privind pirateria telefonică.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă