Ce substanțe conțin vaccinurile Pfizer și Moderna, de fapt. S-au aflat acum două ingrediente des folosite

1 lună in urmă 23

Românii nu vor putea alege ce vaccin fac, cel de la Pfizer sau cel de la Moderna, ci vor fi imunizați cu serul care va fi disponibil în centrele de vaccinare. Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România, spune că nu există diferențe majore între cele două și că acestea au aceeași rată de eficiență. Medicul epidemiolog Doina Azoicăi a explicat rolul fiecărei substanțe din ambele soluții pentru stoparea pandemiei.

Substanțele pe care le conțin vaccinurile Pfizer și Moderna. Medicul epidemiolog Azoicăi a explicat rolul fiecărei componente

Diferența dintre cele două seruri este minoră. De exemplu, o doză de vaccin, în afară de ARN mesager, conține grăsimi, sare și zahăr. Medicul Doina Azoicăi, președintele Societății Române de Epidemiologie, a explicat la Digi 24 că, de fapt, vaccinurile pe bază de ARN mesager sunt mult mai sigure decât cele clasice și pot fi administrate mai multor categorii de oameni.

„Acest vaccin este unul inovator, pentru că se utilizează această componentă de ARN mesager, care transmite informația, deci nu este o structură care face parte din componenta virală. Ceea ce îl face mai sigur și mai puțin reactogen. (…) Și, ca în orice produs biologic activ sau medicament, există și alte componente, pentru ca el să poată fi administrat. De aceea, spre deosebire de vaccinuri clasice – haideți să zicem așa – trebuie precizat că aceste vaccinuri nu au adjuvanți sau conservanți.

Asta vizavi de reținerea populației, în legătură cu un conservant cum ar fi thiomersalul. Aceste vaccinuri nu conțin adjuvanți sau conservanți datorită faptului că nu sunt vaccinuri de tip clasic, dar au niște compenente pentru a le face posibil de a fi administrate. Aceste nanoparticule lipidice permit înglobarea acestui ARN, pentru a putea fi administrat într-un preparat vaccinal”, a spus medicul epidemiolog.

„Sărurile ajută la utilizarea acestui preparat, astfel încât să se adapteze la pH-ul și aciditatea țesutului uman. La fel și sucroza (zaharuri), care este conținută în preparatul vaccinul, este foarte utilă pentru a realiza crioprotecția, adică a realiza protecția produsului în ansamblu, în procesul de congelare.

Toate aceste componente nu sunt componente care să crească reactogenitatea, ci dimpotrivă, permit administrarea ARN-ului mesager în forma aceasta de preparat vaccinul. De aceea, acesta este posibil să fie făcut la o populație foarte largă, pentru că el nu are caracteristici de reactogenitate și, în plus, are caracteristici de siguranță mult mai crescute decât preparatele vaccinale clasice”, a completat specialistul.

Pfizer/BioNTech

5 doze într-un flacon de 2 ml o doză (0,3 ml) conține 30 micrograme de tip ARN mesager colesterol clorură de potasiu dihidrogenofosfat de potasiu clorură de sodiu fosfat disodic dihidrat sucroză apă pentru preparate injectabile ((4-hidroxibutil)azanediil) bis (hexan-6,1-diil)bis(2-hexildecanoat) (ALC-0315) 2- (polietilenglicol)-2000 -N,N-ditetradecilacetamidă (ALC-0159) 1,2-Distearoil-sn-glicero-3-fosfocolină (DSPC)

Moderna

10 doze a câte 0,5 ml o doză (0,5 ml) conține 100 de micrograme de tip ARN mesager lipidă SM-102 colesterol acid acetic acetat de sodiu trihidrat sucroză apă pentru preparate injectabile trometamol clorhidrat de trometamol 1,2-distearoil-sn-glicero-3-fosfocolină (DSPC) 1,2-dimiristoil-rac-glicero-3-metoxipolietilen-glicol-2000

The post Ce substanțe conțin vaccinurile Pfizer și Moderna, de fapt. S-au aflat acum două ingrediente des folosite appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă