Ce spune ”ultimul dictator din Europa” despre pandemie, după ce inițial i-a negat existența: Este o pedeapsă divină

2 luni in urmă 1

”Dumnezeu, probabil, ne-a pedepsit cu acest coronavirus pentru comportamentul nostru lipsit de respect faţă de natură. Dacă nu vom avea o relaţie armonioasă cu natura, nu vom fi sănătoşi, iar copiii noştri vor trăi în mizerie”, a spus Lukașenko în timpul unei vizite la grupul industrial Gorizont.

Inițial, Președintele din Belarus a minimizat impactul pandemiei, spunând că este vorba despre ”o psihoză în masă”. În primul val, el recomanda ca antidot vodca, hocheiul pe gheaţă sau munca pe ogoare la volanul unui tractor, spunând că nu vor exista decese din cauza virusului. În iulie însă, a fost testat pozitiv și, până acum, țara a înregistrat peste 203.100 de infectări și 1.470 de decese.

Declarația de marți a fost făcută și în contextul anunțului privind producția proprie de mașini electice. 
”După cum aţi putut constata, am început deja să producem maşinile noastre electrice, nu doar să le cumpărăm. Stimulăm mult aceste producţii”, a subliniat liderul din Belarus. Lukaşenko a menţionat că multe ţări europene au stabilit deja termene pentru retragerea totală a vehiculelor cu motoare cu ardere internă şi a spus că țara sa ”are posibilitatea de a face acest lucru mai devreme şi o va face”. 
Președintele a precizat că va fi utilizată în acest scop energia electrică produsă de centrala nucleară inaugurată în noiembrie 2020, care face însă obiectul unor critici virulente din partea a două ţări baltice vecine - Letonia şi Lituania, care susţin că reprezintă o ”ameninţare la adresa securităţii lor naţionale”, notează Agerpres.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă