Ce spune presa internațională despre Sheriff Tiraspol. „Aici se folosește rubla și există o graniță cu Ucraina și cu Moldova”

1 lună in urmă 26

Sheriff Tiraspol a reușit în premieră calificarea în grupele Ligii Campionilor, în urma rezultatului de 0-0 (3-0 la general) cu Dinamo Zagreb, meci care a avut loc, miercuri, în manşa a doua a play-off-ului competiţiei.

Reacțiile din presa internațională sunt nenumărate. Este pentru prima dată în istorie când o echipă din Republica Moldova se califică în grupele Champions League.

Tragerea la sorți pentru grupele Ligii Campionilor va avea loc joi, de la ora 19:00, aceasta urmând să fie transmisă în timp real pe Prosport.ro.

Ce spune presa internațională despre Sheriff Tiraspol. „Aici se folosește rubla și există o graniță cu Ucraina și Moldova”

Victoria clară din tur cu Dinamo Zagreb, scor 3-0, dar și eliminarea celor de la Steaua Roșie Belgrad, au dovedit că Sheriff Tiraspol n-a reușit întâmplător remiza albă din Croația, scor 0-0, decisivă pentru cea mai importantă performanță din istorie.

„Sheriff Tiraspol, care nu aparține unui stat recunoscut și care își dispută meciurile în campionatul Moldovei, a remizat fără goluri pe terenul lui Dinamo Zagreb.

Este prima echipă din Moldova calificată în grupele Champions League. Fondat în 1997, Sheriff aparține statului Transnistria, care nu este recunoscut de comunitatea internațională, echipa câștigând 19 dintre ultimele 23 de campionate din Moldova”, scriu spaniolii de la As.

„Tiraspol este capitala Transnistriei, o bucată de pământ aflată între Moldova și Ucraina, care a fost declarată independentă în 1990. Are propria monedă și un imn oficial, iar drapelul amintește de cel al Uniunii Sovietice. Însă statul nu este recunoscut de comunitatea internațională”, a scris și Gazzetta Dello Sport, citată de digisport.ro.

Dispută de identitate înrădăcinată de la dizolvarea Uniunii Sovietice

„Fotbalul moldovenesc, ajuns pe locul 175 în clasamentul FIFA și pe 37 în UEFA, este pe cale să savureze gustul dulce al Ligii Campionilor, datorită celor de la Sheriff Tiraspol. Un club dintr-un teritoriu, Transnistria, implicat într-o dispută de identitate înrădăcinată de la dizolvarea Uniunii Sovietice în anii ’90”, scrie Marca.

Același ziar publică declarația unui fotbalist. „Singurul lucru care devine ciudat atunci când mergem la Chișinău este că acoperirea mobilă se schimbă și există o altă monedă. Aici se folosește rubla și există o graniță cu Ucraina și Moldova. Suntem mândria Transnistriei și a Moldovei fotbal. Suntem aproape de a face istorie”, spune Gustavo Dulanto pentru publicația iberică.

Fundașul peruvian, fiul fostului internațional care a jucat la Mérida în 1995, este unul dintre căpitanii unei echipe cu doar 24 de ani de viață care a pătruns surprinzător în Europa.

The post Ce spune presa internațională despre Sheriff Tiraspol. „Aici se folosește rubla și există o graniță cu Ucraina și cu Moldova” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă