Ce spune ministrul Lucian Bode, despre structurile din MAI: "Este cel mai nociv mod de a avea management. Acest mod de a mentine imputernicitul este daunator"

1 lună in urmă 6

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a afirmat in seara zilei de miercuri, 3 martie, ca trebuie gasit un sistem de gestionare a carierei, avand in vedere deficitul mare de personal in structurile MAI. Oficialul a aratat ca peste 30.000 de angajati s-au pensionat in ultimii cinci ani.

"Am sustinerea primului ministru, a majoritatii parlamentare sa fac reforma in MAI. Cand spun reforma, ma gandesc la problemele sistemice pe care Ministerul Afacerilor Interne le are, de la deficitul de personal.

Scandalurile care au subrezit Ministerul de Interne, continuate si sub guvernarea liberala

Doar in ultimii 5 ani au plecat in pensie peste 30.000 de angajati din structurile MAI. Au plecat conform reglementarilor legale in vigoare.

Val de pensionari in Politie. Sunt de trei ori mai multe cereri decat anul trecut

De aceea, trebuie sa gandim un sistem de gestionare a carierei", a afirmat Bode, prcizand ca in fiecare an au fost din ce in ce mai putine locuri la scolile de politie, in loc sa fie tot mai multe.

"Cel mai nociv mod de a avea management"

Ministrul de Interne a afirmat ca isi propune "aducerea in sistem a unor oameni bine pregatiti, cu experienta" si eliminarea imputernicirii pe functie.

"Este cel mai nociv mod de a avea management. Acest mod de a mentine imputernicitul este daunator", a mai afirmat ministul.

VIDEO Exercitiul de imagine in care "mascatii" din Bacau au salvat un ostatic. Diferenta dintre joaca "de-a ostaticii" si realitate

Bode anunta ca va propune Guvrnului organizarea de concursuri pe functii "de sus pana jos".

"Propunerea cu care voi merge in fata Guvernului este de a organiza concursuri de sus pana jos, de la Politia Capitalei pana la ultimul inspectorat, sa-i selectam pe baza unor concursuri transparent organizate si sa avem stabilitate pe functii", a mai afirmat ministrul.

Cine este Vasile Oprisan, seful Politiei din judetul Bacau, unde s-a produs o dubla crima. Scandalul de amploare nationala in care a fost implicat

Acesta a orcizat ca o alta modeliatte de a reduce deficitul de personal este trecerea in corpul ofiterilor, avand deja loc primele concursuri in acest sens.

A demis sefii si adjunctii IPJ Bacau si Politei Onesti

Ministrul a precizat miercuri seara ca i-a inlocuit din functii pe sefii IPJ Bacau si Politiei Onesti, in urma interventiei nereusite in cazul barbatului care a ucis doi muncitori pe car eii luase ostatici.

Totul s-a intamplat pe 1 martie. Crima a fost comisa dupa mai bine de 5 ore de negocieri.

CITESTE SI:

Cronologia detaliata a dublei crime din Onesti. Cine a fost prima persoana care a incercat sa-l calmeze pe ucigasUn medic roman s-a infectat cu Covid-19 dupa a doua doza de vaccin. Cum isi explica imbolnavireaVIDEO Un cutremur puternic a lovit Grecia. Seismul de 6,3 grade a fost resimtit in toata regiunea Balcanilor, inclusiv in RomaniaIon Tiriac si-a marit averea cu sute de milioane de dolari in 2020 si a urcat in clasamentul bogatilor. Cine conduce topulUPDATE Liber pentru mega-proiectul imobiliar al lui Iulian Dascalu. CCR a decis ca trecerea terenului de la Romexpo la Camera de Comert si Industrie este constitutionala
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă