Ce spune Ludovic Orban despre LISTA impusă de Bruxelles Guvernului pentru banii din PNRR

1 lună in urmă 14

Ce spune Ludovic Orban despre LISTA impusă de Bruxelles Guvernului pentru banii din PNRR Ce spune Ludovic Orban despre LISTA impusă de Bruxelles Guvernului pentru banii din PNRR

Președintele PNL, Ludovic Orban, a respins informațiile potrivit cărora România ar fi primit un „to-do-list” de la Comisia Europeană, ca o condiționare pentru aprobarea Planului de Redresare și Reziliență.

LUNI, 17 MAI 2021, 14:08

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ioana Stanescu

Șeful liberalilor spune că Guvernul nu a primit un ”to-do-list” de la Bruxelles și că reformele cerute pentru aprobarea PNRR sunt deja incluse în programul de guvernare al coaliției.

„Reformele Guvernului coaliției sunt incluse in Programul de guvernare și care se derulează, NU că ne cere Comisia Europeană, ci pentru că au făcut parte din angajamentele politice”, a precizat Orban și a recunoscut că „sigur că au mai apărut câteva elemente, dar foarte puține în plus față de programul nostru de guvernare”.

„Dar nu aș vrea ca niciun cetățean român să creadă că noi facem reforme doar pentru că ne cere Comisia Europeană. Salariile, pensiile, digitalizarea, sistemu fiscal, justiție, educație din „România educată”, din domeniul sănătății, toate fac parte din reformele incluse în programul de guvernare si care vor fi realizate.

Așa cum arată regulamentul adoptat la nivelul Uniunii Europene sunt necesare și anumite reforme, doar că noi deja le aveam prinse, înscrise în programul de guvernare. Toate aceste reforme sunt necesare! Aceste reforme vor fi realizate în termenele stabilite”, a răspuns Orban la întrebările jurnaliștilor, luni, la Parlament, după ședința Biroului Executiv al PNL.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă