Ce spune Facebook despre modul in care reteaua sociala a influentat violentele de la Capitoliu

2 săptămâni in urmă 12

Compania Facebook considera ca reteaua de socializare a avut un rol esential in legatura cu atacul sangeros din 6 ianuarie de la Capitoliu, gratie continutului de pe retea. Din acest motiv, compania anunta progrese in moderarea limbajului care poate duce la violente.

"Am luat multe masuri vizand in mod expres atacurile de la Capitoliu, pentru a ne asigura ca ne jucam bine rolul", a subliniat joi vicepresedinta gigantului insarcinat cu reglementarea continutului Monika Bickert.

Platforma a interzis in total 890 de militii si miscari inarmate - adica 3.000 de pagini si peste 19.000 de grupuri -, o mare parte inainte de ceremonia certificarii victoriei lui Joe Biden in alegerile prezidentiale de la 3 noiembrie, a amintit ea in aceasta conferinta de presa.

In timpul atacurilor si dupa aceea, Facebook a comunicat cu fortele de ordine, pe care le-a ajutat sa identifice persoane care publicau imagini in care apareau la Capitoliu.

O luna mai tarziu, Statele Unite continua sa se intrebe cum s-a putut intampla ca sute de sustinatori ai lui Doanld Trump sa patrunda violent in sediul Congresului american, socand tara si lumea.

Miliardarul newyorkez se afla in colimator, din cauza acuzatiilor sale repetate si micinoase de frauda electroala.

ONG-urile arata cu degetul spre retelele de socializare

Insa numeroase ONG-uri si alesi arata cu degetul si retelele de socializare - pe care miscari violente s-au putut organiza de ani de zile, au raspandit zvonuri false si au recrutat numerosi utilizatori.

Facebook a inceput sa blochze mesaje cu sloganul "Stop the steal" ("Opriti furtul" alegerilor) in noiembrie, insa doar daca acestea incitau la violenta.

In ianuarie, dupa atac, "am observat ca aceasta expresie era asociata apologiei atacurilor sau violentei in general si am decis, astfel, sa nu o mai autorizam deloc", a amintit Monika Bickert.

Trump interzis, vanatoarea complotistilor

Gigantul californian, la fel ca vecinii sai din Silicon Valley, si-a inasprit pana la urma toul impotriva fostului presedinte, caruia i-a interzis accesul pe platforme, in urma luarii cu asalt a Capitoliului.

Facebook ii vaneaza, de asemenea, pe complotistii QAnon - o miscare conspirationista de extrema dreapta ai carei membri sunt convinsi ca Donald Trump trebuie sasalveze lumea de elite pedofile si corupte.

In total, peste 3.000 de pagini, 100.000 de grupuri si 500 de evenimente legate de aceasta nebuloasa au fost sterse.

Platforma si-a exprimat de asemenea satisfactia fata de progrese inregistrate de tehnologiile sale in domeniul inteligentei artificiale, care au permis o reducere a prevalentei continuturilor pline de ura sau violente.

"In al patrulea trimestru, la 10.000 de vizionari de continut, au fost sapte sau opt discursuri ale urii", subliniaza vicepresedintele Facebook insarcinat cu integritatea, Guy Rosen.

Citeste si:

De ce a fost anulata amenda de 80.000 de euro primita de ING dupa dublarea platilor facute cu cardulVal de ironii la adresa senatoarei Sosoaca dupa ce a crezut ca Donald Trump ii regreta excluderea din AUR: "Thank you, Mr. President"Sporurile angajatilor din Metrorex: Toti salariatii iau "spor de tunel", chiar daca lucreaza in birou sau la suprafataAvocata lui Liviu Dragnea: "La mijlocul lunii mai ar avea dreptul sa ceara eliberarea conditionata"DOCUMENT CSM motiveaza in regim de urgenta avizul negativ pentru proiectul desfiintarii Sectiei Speciale. Cum s-au impartit taberele in Consiliu
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă