Ce spune Dan Barna despre varianta ca Vlad Voiculescu să fie numit consilier al ministrului Sănătății

3 săptămâni in urmă 14

Vicepremierul Dan Barna afirmă că noul ministru al Sănătăţii, Ioana Mihăilă, va decide dacă predecesorul său, Vlad Voiculescu, va ocupa o funcţie în ministerul din fruntea căruia a fost revocat de către premierul Florin Cîţu.

Ce spune Dan Barna despre varianta ca Vlad Voiculescu să fie numit consilier al ministrului Sănătății

Ce spune Dan Barna despre varianta ca Vlad Voiculescu să fie numit consilier al ministrului Sănătății

Mediafax Foto / Eduard Vinatoru via Hepta

Întrebat, într-o emisiune televizată, dacă Vlad Voiculescu va ocupa din nou o funcţie în Ministerul Sănătăţii, vicepremierul Dan Barna a răspuns că decizia în acest sens aparţine noului ministru.

"Asta va decide actualul ministru al Sănătăţii. De astăzi vorbim de mandatul Ioana Mihăilă la Ministerul Sănătăţii, este decizia ei cum îşi va construi echipa de consilieri. Este decizia ministrului Sănătăţii, exact cum este decizia tuturor miniştrilor din acest cabinet din toate cele trei partide să-şi construiască echipa şi să-şi definească consilierii şi oamenii pe care se bazează. Vlad Voiculescu rămâne în continuare un om important pentru USR PLUS, o resursă şi un om politic important care, sunt convins, după acest episod pe termen lung va fi un politician care va fi prezent o lungă perioadă de timp în politica din România”, a declarat Dan Barna, citat de news.ro.

Dan Barna susţine că, "în esenţă", lui Voiculescu i s-a reproşat modul în care a comunicat.

"În esenţă, ceea ce i s-a reproşat a fost o neperformanţă în zona de comunicare pentru că alte elemente concrete nu am văzut să fie prezentate în toată această perioadă. (..) Presiunea a fost foarte mare, evident că unele aspecte din comunicare nu au fost poate cele mai fericite, dar dincolo de asta, poziţia noastră a fost că Vlad Voiculescu a făcut ceea ce trebuia să facă în perioada în care a fost ministru”, a afirmat Barna.

Dan Barna susține că demiterea lui Voiculescu a fost un moment de nedreptate pentru USR-PLUS

El a arătat că a fost "poate" şi "vina" celor de la USR că nu au stabilit din start un mecanism privind situaţii de acest gen.

"Felul în care ideea unei demiteri a fost înţeleasă şi este înţeleasă de USR-PLUS şi de PNL şi de premier s-a dovedit fundamental diferit şi exact pentru asta a trebuit să stăm două zile ca să clarificăm că, în opinia noastră, demiterea unui ministru trebuie făcută prin dialog cu partidul care l-a promovat în poziţia respectivă, prin discutarea unor elemente foarte clare de evaluare şi unor criterii obiective în baza cărora i se reproşează unui ministru lipsa de performanţă, faţă de variata în care s-au întâmplat lucrurile, cu o demitere unilaterală şi necomunicată, cea care a şi generat situaţia respectivă”, a mai afirmat liderul USR-PLUS.

Întrebat cum ar descrie întreaga situaţie legată de demiterea lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii, Dan Barna a răspuns că ar descrie situaţia drept "un exerciţiu neinspirat de manifestare a rolurilor în cadrul unei coaliţii".

El a adăugat că a fost "un moment de nedreptate pentru USR-PLUS ceea ce s-a întâmplat".

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă