Ce spune Cătălin Botezatu după ce s-a zvonit că ar avea o avere de 100 de milioane de euro. Designerul și-a făcut testamentul

1 săptămână in urmă 42


În vârstă de 54 de ani, Cătălin Botezatu este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați designeri români. Creatorul de modă e în această industrie de zeci de ani, este recunoscut pentru munca lui atât în România, cât și în străinătate. Având așa succes, de-a lungul anilor s-a zvonit că ar avea o avere de aproximativ 100 de milioane de euro. Acum, acesta a făcut declarații despre câștigurile sale.


Cătălin Botezatu are trei fabrici de confecţii în România, cinci magazine proprii distribuite în ţară, iar creaţiile lui se vând în peste 60 de magazine de distribuţie secundare, potrivit agentiadepresamondena.com. Totodată, Botezatu deţine un magazin în centrul mondial al modei, în Milano, Italia. Pe lângă succesul în fashion, designerul mai este acţionar al mai multor cluburi din România. Pe lângă acestea, creatorul de modă are o colecţie impresionantă de haine şi accesorii de lux.


Având atâtea afaceri și magazine, de-a lungul anilor s-a zvonit că averea lui Cătălin Botezatu ar fi ajuns la 100 de milioane de euro. Astfel, designerul a decis să vorbească despre câștigurile sale financiare, însă nici nu a confirmat, nici nu a infirmat ceea ce se spune.


El a declarat că este „probabil” să aibă acea avere, argumentând că e posibil, dacă Ilinca Vandici, prezentatoarea de la „Bravo ai stil”, a spus că are o avere de un milion de euro, dar nu știe sigur. „Nici nu știu ce sume se vehiculează. Nu știu dacă am 100 de milioane de euro, nu cred, poate! Dacă Ilinca Vandici a făcut un milion…


Nu o să comentez niciodată sume pentru că banii mi se par vulgari din toate punctele de vedere”, a spus el în podcastul de pe YouTube al lui Radu Tibulcă.


În pandemie, chiar dacă s-a confruntat și el cu probleme, Cătălin Botezatu a bifat o nouă reușită: a deschis un nou magazin. „Am deschis un magazin la Londra, există Vigo London. Încercăm să ținem toate magazinele pe linia de plutire, inclusiv cele din malluri, avem magazine în toate mallurile din București și din țară”, a mai spus el.


„Am 200 de angajați”


În pandemie, designerul a fost foarte preocupat de toate afacerile sale, mai ales pentru soarta angajaților săi. Unul dintre atelierele lui producea doar rochii elegante, iar în ultima perioadă cererea pentru aceste articole nu a mai fost la fel de mare ca înainte. Așadar, pentru această afacere, el a precizat că a adus bani de acasă. „Cătălin Botezatu are 200 de angajați. Când a început pandemia, toată lumea mă întreba, ce o să faci, o să închizi. Nu mă gândesc la mine, eu am cu ce să trăiesc, mă gândesc la acele familii.


Tocmai de aceea, la atelierul din București, nu o să ascund, a trebuit să aduc bani de acasă și încă aduc bani de acasă, pentru că el se ocupa exclusiv de rochii de seară, rochii pentru mirese.E greu, nu puteam să mă reorientez, pentru că mi-aș fi bătut joc de mine, să fac măscuțe. E sub nivelul meu”, a mai declarat designerul în podcastul lui Radu Tibulcă.Testamentul lui Cătălin Botezatu


Recent s-a aflat că designerul Cătălin Botezatu și-a făcut testamentul, s-a aflat că averea a fost împărţită așa cum a considerat. „De-a lungul timpului, am făcut donaţii importante unor instituţii din România, dar mai ales din afară. Aşa că tot ce rămâne, mult-puţin, va ajunge acolo unde trebuie. O parte din ce am se va duce în scopuri caritabile.


Mai mult de jumătate va merge către bătrâni, restul este canalizat către o persoană dragă mie. Prietenii mei știu deja că mi-am făcut testamentul, totul e scris. Părinţii mei nu au nevoie de bani, au tot ce le trebuie pentru cât vor mai trăi. Iar moştenitorii mei sunt asiguraţi”, spune Cătălin Botezatu, potrivit Viva!.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă