Ce spun medicii ATI despre explozia cazurilor de COVID si valul trei: "Nu mai facem fata! E cumplit, nu a fost niciodata asa"

1 lună in urmă 4

Numarul mare de infectari a crescut si numarul pacientilor internati in sectiile ATI. Medicii din spitale spun ca sunt obositi psihic si ca cei care vin aici nu sunt infectati cu tulpina veche.

"Nu mai facem fata. Daca pana acum mai veneau pacienti critici, nu imediat de intubat, la noi ajung cei care se stopeaza sus pe sectii, pe care ii luam in ultima secunda si facem o triere la sange, nu mai avem un pacient cu care sa vorbim, sa povestim.

Decat care sunt praf, in exprimarea plastica. Atunci, normal ca ne simtim si noi inutili. Suntem declaratori, cum spunem noi, adica declaram decese. E cumplit, nu a fost niciodata asa", a spus medicul ATI Ciprian Gindac, de la Spitalul "Victor Babes" din Timisoara pentru Libertatea.

Dragos Zaharia, medic primar pneumolog la Institutul de Pneumologie "Marius Nasta" din Bucuresti, aflat de mai bine de opt luni in prima linie a luptei cu COVID, remarca si el viteza si agresivitatea virusului in acest al treilea val, dar e optimist ca acesta va fi ultimul val de asemenea anvergura, pentru ca va interveni vaccinarea.

Parlamentar despre reteta minune a Dr. Flavia Grosan, care spune ca a vindecat mii de pacienti: "Practica medicala ar trebui bazata pe dovezi stiintifice derivate din studii clinice"

"Autoritatile nu ofera un sprijin, ba dimpotriva, iau masuri contrare logicii epidemiologice si chiar ameninta cu reducerea veniturilor personalului medical. Autoritatile nu au reusit sa informeze populatia si sa o educe in sensul intelegerii acestei situatii si nici nu ne-a luat vreodata apararea in tot felul de acuze care ni se aduc cand nu reusim sa ingrijim bolnavii cum se cuvine", a spus medicul.

La Iasi, medicii fac sedinte zilnice pentru a gasi locuri la ATI pentru fiecare pacient. Zilele trecute, Diana Cimpoesu, medic-sef UPU-SMURD, spunea ca in ultima saptamana, jumatate dintre medicii confirmati cu COVID au avut nevoie direct de ventilatie mecanica.

"Am spus sa mai asteptam pana pe 15 martie, dupa aceea puteam sa ne dam seama in ce directie merge pandemia catre valul al treilea. Din nefericire, am mers in directia in care nu ne-am dorit-o. Dar o sa trecem si peste asta. Trebuie", a explicat Dr. Florin Rosu, managerul Spitalului de Boli Infectioase din Iasi

CITESTE SI:Romanul recunoscut drept unul dintre cei mai mari experti din lume in boli neuropsihice. A fost numit "cercetatorul anului 2021" in domeniul schizofrenieiStudiile lui Vlad Voiculescu comparativ cu omologii europeni. Ce CV-uri prezinta alti 10 ministri ai Sanatati din tari ale UECand ajung in Romania primele doze de Johnson&Johnson: "Are doua caracteristici care il diferentiaza de celelalte vaccinuri existente"VIDEO FOTO Imagini care taie rasuflarea filmate in Sinaia. Ursi plimbandu-se agale printre masini si oameni intr-o zi turistica plinaTopul celor mai periculoase bombe calorice. Ce contin mancarurile consumate pe repede inainte de foarte multi romani

Citeste mai multe despre pacienti ATI medici ATI

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă