Italianul fugar de 79 de ani, specialist în evadări, a fost prins. Era printre cei mai periculoşi opt infractori fugari

4 săptămâni in urmă 21

Sambata, 18 Decembrie 2021, ora 21:16

40 citiri

Italianul fugar de 79 de ani, specialist în evadări, a fost prins. Era printre cei mai periculoşi opt infractori fugari

Un condamnat cunoscut pentru evadările sale spectaculoase şi inclus printre cei mai periculoşi opt infractori fugari din Italia a fost arestat în satul său natal din Sardinia, a anunţat Ministerul de Interne italian, potrivit AFP.

Acest bărbat în vârstă de 79 de ani trebuie să ispăşească o pedeapsă de 24 de ani de închisoare pentru trafic de droguri internaţional, conform media locale.

Poliţia l-a arestat într-o casă dintr-un sat de munte din Sardinia, Desulo, locul unde a crescut ca cel mai mic dintr-o familie cu 11 copii al căror tată era cioban. El nu îşi mai respecta controlul judiciar de anul trecut.

Cu peste 40 de ani petrecuţi în închisoare pentru tentativă de crimă şi răpiri, el a ajuns pe prima pagină a ziarelor după ce a sărit dintr-un tren în timpul unui transfer sau după ce s-a deghizat în preot cu o altă ocazie, conform media. În 1970, tot conform media, a participat la un meci de fotbal al echipei sale favorite, Cagliari, îmbrăcat în femeie.

Ulterior, Graziano Mesina, cu statutul de "pocăit", a jucat un rol-cheie în eliberarea unui copil răpit, Farouk Kassam, determinându-l pe preşedintele italian de atunci să îl graţieze.

El a lucrat o perioadă ca ghid turistic, însă în 2013 a fost din nou arestat pentru că a creat o reţea internaţională de traficanţi de droguri, ceea ce a dus la revocarea graţierii sale.

Avocaţii săi au afirmat pentru agenţia italiană de presă ANSA că el a trecut printr-un an dificil ca fugar, în timpul căruia surorile sale au murit de COVID-19.

Întrebat de ce a evadat anul trecut, el a declarat: "Am petrecut deja prea mult timp în închisoare, peste 45 de ani, iar gândul de a mă întoarce acolo pentru a muri m-a speriat".

Citeste si:

Un copil migrant de 1 an a traversat Marea Mediterană fără părinți. A fost descoperit de salvatori între 70 de bărbaţi

Un copil migrant în vârstă de doar un an, trimis de părinţii săi să traverseze Marea Mediterană cu o ambarcaţiune în care se aflau zeci de bărbaţi care nu îi sunt rude, a ajuns în...

Tânărul din Iași judecat pentru omor după ce a spulberat un om pe trecerea de pietoni a fost eliberat din arest VIDEO

Tânărul care a spulberat cu mașina un pensionar pe bulevardul Independenței din Iași a fost eliberat di arest. Magistrații Curții de Apel au decis vineri admiterea contestației formulate...

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

Adevarul.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă