Ce spun avocații lui Novak Djokovic: Sârbul a primit o derogare medicală, după ce a fost bolnav de COVID-19 în decembrie

2 săptămâni in urmă 21


Jucătorul de tenis Novak Djokovic, liderul ATP, a primit o "derogare medicală" de la vaccinare pentru a putea intra în Australia din cauza unei infecții recente cu SARS-CoV-2, susțin avocații sârbului în documentele depuse în instanță, potrivit BBC News.


"Data primului test PCR pozitiv a fost înregistrată pe 16 decembrie 2021", spun avocații lui Novak Djokovic.


Sârbului i s-a interzis intrarea în Australia după ce a aterizat la Melbourne săptămâna aceasta pentru a juca la primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open.


În prezent, liderul mondial se află într-un hotel de carantină din Melbourne, după ce avocații săi au contestat joi în justiţie decizia autorităţilor australiene de a-i anula viza şi de a-l expulza din ţară, obţinând o suspendare a acestei decizii. Apelul lui Djokovic urmează să fie judecat luni.


Djokovic, care a afirmat în repetate rânduri că se opune vaccinării împotriva COVID-19, a primit o scutire medicală pentru a putea evolua la Australian Open, decizia înfuriindu-i pe mulți australieni.


Documentele depuse în instanță de avocații liderului ATP mai arată că "derogarea medicală" a fost primită de sârb pe 30 decembrie 2021 de la directorul medical al Tennis Australia și consemnează că de la primul test COVID pozitiv trecuseră 14 zile, "iar domnul Djokovic nu a avut febră sau simptome respiratorii de COVID-19 în ultimele 72 de ore".


BBC notează că nu a existat niciun anunț prealabil despre infectarea acestuia cu SARS-CoV-2.


Scutirea lui Djokovic a fost acordată de două comisii medicale independente organizate de Tennis Australia, organismul care conduce turneul, și de către statul australian Victoria.


Nu este încă clar cât timp va rămâne Djokovic în hotelul de carantină, care a fost adesea criticat de refugiați pentru condițiile proaste. Serbia a cerut Australiei să-l mute pe liderul ATP într-un alt hotel.


În vârstă de 34 de ani, "Nole" se află la a doua infectare cu COVID-19. Sportivul a mai fost testat pozitiv în iunie 2020, după ce a participat la o serie de evenimente în Serbia și Croația. Tot atunci, Djokovic a organizat chiar el un turneu de tenis, Adria Tour, fiind aspru criticat după ce mai mulți jucători și antrenori s-au infectat atunci.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă