Ce semnifica datele calendaristice de pe adeverinta de vaccinare. N-au legatura cu valabilitatea documentului sau cat dureaza imunitatea

1 lună in urmă 1

Adeverinta de vaccinare este documentul primit de fiecare persoana care se imunizeaza impotriva COVID-19.

Medicul Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare, a explicat semnificatia datelor de pe aceasta adeverinta. Include lotul, data pana la care este valabil lotul din care face parte vaccinul, dar si tipul de ser. Pratic, data respectiva nu indica termenul de valabilitate al documentului si nu face referire la cat dureaza imunitatea.

"Pe adeverinta de vaccinare se noteaza, practic, lotul vaccinului, tipul vaccinului si data expirarii acelui lot de vaccin. Aceasta adeverinta nu are un termen de valabilitate. In momentul de fata, aceasta adeverinta atesta ca o persoana, la un moment dat, pe parcursul vietii, a fost vaccinata impotriva COVID-19 cu un anumit tip de vaccin si precizeaza data, tipul, lotul vaccinului. Nu arata cat tine imunitatea, este doar un document care atesta ca acea persoana a fost vaccinata", a afirmat Valeriu Gheorghita, potrivit Adevarul.ro.

Mai puteti citi:

Cele doua cuvinte cu care Elon Musk a saracit milioane de mici investitoriDe ce legumele si fructele din supermarket nu se strica niciodata. Semnificatia codului misterios de pe autocolantDecizia surprinzatoare luata de o instanta din Spania dupa ce o romanca a fost ucisa. "Daca era omorat un spaniol, ar fi fost diferit"O noua tragedie in fotbal. Un jucator al Atalantei a murit la doar 21 de aniStabilirea unui medic afgan in Romania, refuzata pentru ca "a initiat si sprijinit activitati al caror scop il constituie savarsirea de acte teroriste"
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă