Ce se poate întâmpla dacă Farul nu se va putea prezenta la partida cu FCSB! Cum poate echipa lui Gigi Becali să piardă la „masa verde”

4 săptămâni in urmă 31

Farul Constanța acuză probleme de lot înaintea meciului cu FCSB care este programat joi, 4 noiembrie, ora 17.30, iar trupa „roș-albastră” ar putea pierde partida la „masa verde” dacă formația lui Gică Hagi nu se va putea prezenta.

Inițial, duelul dintre Farul și FCSB trebuia să se joace duminica trecută, dar a fost amânat la solicitarea echipei finanțate de Gigi Becali, care avea probleme de lot și nu putea să adune 13 jucători valizi. Trupa roș-albastră avea 9 cazuri de COVID-19 la acel moment, dar și 7 jucători accidentați.

Noi probleme ar putea să apară și la ora partidei de joi, 4 noiembrie, toate acestea deoarece Gică Popescu, președintele formației din Constanța, anunța după meciul câștigat pe terenul lui FC Botoșani că echipa pe care o conduce are probleme. „Avem cazuri de COVID, dar și jucători accidentați”, spunea „Baciul”. Întrebat dacă există șansa ca duelul cu FCSB să nu se mai joace, fostul căpitan al Barcelonei a declarat: „Nu știm ce se va întâmpla până joi, o să vedem”.

Cum poarte pierde FCSB meciul cu Farul Constanța la „masa verde”

Există două variante prin care formația patronată de Gică Hagi să câștige partida cu FCSB din etapa a 13-a. Protocolul aprobat de FRF susține că un meci poate fi reprogramat o singură dată, iar dacă la momentul la care ar fi trebuit să se dispute după reprogramare, nu se poate disputa din diverse motive, atunci echipa care nu a putut să joace prima o să piardă prin forfait, scor 0-3.

GSP.ro a publicat cele două variante prin care formația patronată de Gigi Becali poate pierde partida cu Farul Constanța din runda a 13-a.

  1. Prima variantă ar fi ca trupa lui Gică Hagi să nu aibă la ora partidei cu FCSB la dispoziție 13 jucători disponibili din lista trimisă la LPF (Liga Profesionistă de Fotbal), așa cum s-a întâmplat cu formația roș-albastră. Această variantă are șanse mici să fie luată în calcul, toate acestea dacă ținem cont de faptul că Farul 38 de jucători trecuți pe lista A și lista B.
  2. Varianta a doua apare în ROAF, articolul 14, și este mai ușor de îndepinit de către formația patronată de Gică Hagi deoarece permite unui club să solicite amânarea unui meci într-o situație de forță majoră. „Cluburile pot invoca un caz excepțional în situația neprezentării la jocul oficial programat din motive ce privesc transportul delegației sportive, neasigurarea asistenței medicale, probleme acute de sănătate a cel puțin 5 jucători titulari (în ultimul meci oficial), numai dacă prezintă o dovadă scrisă din partea organelor competente (compania de transport feroviar, compania de transport rutier, organele de poliție, administrație locală sau județeană, centrul de medicină sportivă, prestatorul de servicii medicale etc.)”, apare în Articolul 14 din ROAF.

The post Ce se poate întâmpla dacă Farul nu se va putea prezenta la partida cu FCSB! Cum poate echipa lui Gigi Becali să piardă la „masa verde” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă