Ce se mai negociază în spatele ușilor închise: "UDMR vrea un minister desprins din propaganda lui Viktor Orban"

3 săptămâni in urmă 17

Joi, 11 Noiembrie 2021, ora 12:46

231 citiri

 "UDMR vrea un minister desprins din propaganda lui Viktor Orban"

UDMR a propus la negocierile cu PNL și PSD ca din Ministerul Muncii să se desprindă un nou cabinet - Ministerul Familiei, o idee asemănătoare cu ce se întâmplă în Ungaria, în regimul lui Viktor Orban.

Conform directorului executiv al Centrului pentru Inovare Publică Ovidiu Voicu, propunerea maghiarilor pare „desprinspă din propaganda lui Viktor Orban. Nu e deloc o coincidență că Guvernul Ungariei are un astfel de Minister, și acesta e parte esențială a propagandei lui Viktor Orban pentru valori radical conservatoare”, explică directorul.

Ovidiu Voicu mai notează într-o analiză pe Facebook poza de ansamblu a programului maghiar.

„Ideea centrală a programului maghiar este că femeile ar trebui să fie niște mașini de făcut și crescut copii, și să lase deoparte orice alte ambiții și visuri. Chiar dna. Novak Katalin, ministra familiei, a apărut într-un video în decembrie 2020, explicând că rolul femeii este să se ocupe de gospodărie și de copii; să lase deoparte prostiile cu drepturi egale cu ale bărbaților, pretențiile de a fi plătite la fel ca bărbații pentru muncă egală. Femeile, spunea dna. Novak, se împlinesc în a fi mame și a naște copii.

Guvernul maghiar ignoră sistematic problemele de violență domestică și agresiunile împotriva femeilor. De anul trecut, Ungaria s-a plasat în prima linie a țărilor care vor să limiteze drepturile și sănătatea reproducerii (în principal legat de avort, pentru care legislația maghiară este deja criticată de OMS și organizațiile pentru drepturile omului), promovând inițiativa internațională cunoscută ca Geneva Consensus Declaration. Și nici măcar nu mai intru în discuția despre drepturile persoanelor LGBT, pentru că presupun că este evidentă poziționarea maghiarilor”, mai notează Voicu.

Directorul Centrului pentru Inovare Publică mai amintește că guvernul Ungariei finanțează generos organizațiile maghiare din România.

„Acestea sunt sursele de inspirație pentru UDMR. Să nu uităm că Guvernul Ungariei finanțează generos organizațiile maghiare din România, iar UDMR, sub conducerea dlui. Kelemen, a devenit o slugă obedientă a dlui. Viktor Orban. Dacă dl. Kelemen va obține la negocieri înființarea Ministerului Familiei, și atribuirea lui către UDMR, foarte probabil va putea raporta o misiune îndeplinită. Pentru femeile și copiii din România, abordarea maghiară a problemei demografice, mai ales pe mâna UDMR, este însă o amenințare”, a conchis Ovidiu Voicu.

Citeste si:

 „Vom găsi o soluţie între noi”

Preşedintele PNL, Florin Cîţu a declarat, miercuri, la sediul partidului, că în urma negocierilor, cele trei partide, PNL, PSD şi UDMR vor merge cu o propunere de premier la consultările cu...

 „E datoria noastră. Nu putem să stăm acasă, să ne uităm la sondajele de opinie”

Liderul social-democrat Marcel Ciolacu a explicat marți, 9 noiembrie, de ce PSD doreşte să intre la guvernare alături de PNL şi UDMR. "Este un moment mai dificil decât credem. Dacă...

Sursa: Ziare.com

Adevarul.ro

DigiSport.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă