Ce se întâmplă în corpul tău dacă ții o vază cu flori în casă. Puțini români știu acest truc secret

2 luni in urmă 34

Îți plac florile și găsim la tine în casă, de obicei, vaze pline cu flori vii colorate? Ei bine, specialiștii Feng Shui spun că acest lucru este foarte benefic pentru orgnismul tău. Cum te ajută, de fapt, plantele pentru a avea o stare de spirit excelentă. Puțini români știu acest truc secret.

Ce se întâmplă în organismul uman atunci când ținem flori în vază în casă

Atunci când treci peste o piață de flori și vezi atât de multe buchete viu colorate, cu parfumuri îmbietoare, este foarte greu să reziști să nu cumperi câteva și pentru acasă, nu-i așa? Foarte bine, specialiștii spun că nici nu trebuie să ne abținem.

Din contră, se pare că florile în vază atrag energiile pozitive și au efecte benefice asupra organismului nostru. Nu doar că sunt plăcute ochiului, având petale frumos colorate și cu un miros plăcut, dar florile în vază ne ajută să fim mai relaxați și mai productivi pe parcursul zilei.

De asemenea, flori precum lavanda sau iasomia îți pot oferi un somn mai odihnitor, dacă ții o vază cu aceste flori pe noptiera din dormitor. Cercetătorii sunt de părere că o vază cu flori pe care o ții la locul de muncă sau în living, acasă, provoacă modificări biochimice în corp.

Mai mult de atât, florile cu un colorit frumos ajută la combaterea depresiei, anxietății, stimulează productivitatea și creativitatea și ne dau, per total, o stare de bine.

Florile în vază stimulează memoria și te ajută să fii o persoană mai bună

Un studiu recent a urmărit ritmul cardiac al participanților în timp ce își aranjau un buchet de flori primit după ce au făcut un test de stres. Prin urmare, 90% dintre participanți au declarat că s-au simțit mult mai bine după ce au avut grijă de buchetul frumos colorat de flori.

Mai mult de atât, 84% au spus că florile au avut un efect calmant general asupra dispoziției lor, iar 53% au spus că se simt relaxați atunci când aranjează flori.

Un alt truc pe care românii nu-l știu este că florile ajută la stimularea memoriei. Specialiștii spun că parfumul florilor declanșează anumite amintiri pe care le avem din copilărie sau tinerețe, pe care le asociem cu o anumită aromă.

De asemenea, de-a lungul secolelor evoluției umane, florile au reprezentat elemente care conțin anumite substanțe care ating în creier zonele care guvernează plăcerea și memoria.

The post Ce se întâmplă în corpul tău dacă ții o vază cu flori în casă. Puțini români știu acest truc secret appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă