Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci unt de arahide zilnic. Beneficiile secrete ale gustării

3 zile in urmă 15

Cât de benefic sau nu e untul de arahide? Ce trebuie să știe românii care îl preferă și ce se întâmplă dacă îl consumi zilnic? Iată detalii despre una din gustările preferate de mulți!

Beneficiile untului de arahide. Ce se întâmplă dacă îl mănânci zilnic?

Cei care sunt famliarizați cu untul de arahide au descoperit deja combinațiile perfecte, fie dacă e vorba despre gustările crocante sau cremoase la fel ca el. Acesta nu are rival. Dacă în privința unor lucruri de întins pe pâine există altele care să dubleze plăcerea, acesta e campionul perfect pentru o gustare cu fructe sau cu gem ori gel dulce.

Este bogat în nutrienți și acționează ca o sursă solidă de proteine și grăsime. Pe piață se găsesc mai multe feluri: de la brand-uri cu zahăr și melasă la cele cu uleiuri vegetale sau chiar sirop de porumb.

„Arahidele conțin grăsimi mononesaturate care de cele mai multe ori sunt asociate scăderii colesterolului și riscului de apariție a bolilor cardiovasculare, iar asta pentru că grăsimile sănătoase înlocuiesc acizii grași saturați din dietă și scad nivelul colesterolului LDL (rău) și nu modifică nivelul colesterolului HDL (bun). Consumul de grăsimi sănătoase ajută la reducerea riscului de dezvoltare a diabetului de tip 2, informează Asociația Americană de Diabet”, arată exquis.ro.

-Detalii

Calorii: 160
Proteine: 7 grame
Fibre: 1,99 grame
Zahăr: 1 gram
Grăsime: 14 grame
Carbohidrați: 5 grame

Ce aport aduce sănătății tale?

Arahidele sunt o sursă foarte bună de proteine, grăsime, niacină, magneziu, vitamina E, biotină și cupru, iar datorită celor enumerate e perfect în multe din dietele specialiștilor din varii motive.

Dacă ai alege să mănânci un măr alături de unt de arahide te-ai simți mai sătul decât dacă ai mânca fructul singur, motiv pentru care e o alegere bună când vrei să slăbești – senzația de sațietate.

De asemenea, ajută la refacerea musculară pentru că are proteine cunoscute în acest sens și permite menținerea masei musculare de-a lungul timpului. Untul de arahide mai reduce riscul de boli cardiovasulare și diabet și îmbunătățește sănătatea tractului gastrointestinal.

„Conțin aproximativ 2 grame de fibre, benefice pentru sănătatea tractului gastrointestinal, iar asta pentru că fibrele accelerează microbiomul, care reglează digestia, crește imunitatea și ameliorează inflamațiile. Cu un microbiom sănătos, organismul te poate proteja împotriva patogenilor dăunători din apă sau alimente contaminate”, mai arată sursa citată.

Valori nutriționale

Valoare per
100 g
100 g
Calorii (kcal) 588
Lipide totale 50 g
Lipide saturate 10 g
Lipide polinesaturate 14 g
Lipide mononesaturate 24 g
Colesterol 0 mg
Sodiu 17 mg
Potasiu 649 mg
Carbohidrați 20 g
Fibre alimentare 6 g
Zahăr 9 g
Proteine 25 g
Vitamina A 0 IU Vitamina C 0 mg
Calciu 43 mg Fier 1,9 mg
Vitamina D 0 IU Vitamina B6 0,5 mg
Vitamina B-12 0 µg Magneziu 154 mg

The post Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci unt de arahide zilnic. Beneficiile secrete ale gustării appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă