Ce se întâmplă în centrele pentru migranți din România: „Boli, inclusiv paraziţi. Toate saltelele au fost arse fiindcă erau infestate”

2 săptămâni in urmă 20

Joi, 06 Ianuarie 2022, ora 17:05

163 citiri

 „Boli, inclusiv paraziţi. Toate saltelele au fost arse fiindcă erau infestate”

Subprefectul judeţului Timiş Ovidiu Drăgănescu a declarat joi, 6 ianuarie, că anul trecut peste 75.000 de persoane au fost respinse la intrarea în România.

Dintre aceştia, însă, aproximativ 11.000 de persoane au reușit să intre ilegal în România, prin judeţul Timiş. Migranţii au adus cu ei "boli şi paraziţi", iar autorităţile s-au văzut nevoite să distrugă prin incendiere saltelele din centrul de carantinare.

"Dacă nu ar fi existat pandemia, fenomenul care ne-ar fi preocupat toată ziua ar fi fost fenomenul migraţionist. Tot traficul ilegal de migranţi care era prin Italia, Marea Mediterană, s-a mutat prin Balcanii de Vest şi tranzitează pe o porţiune oarecum scurtă pentru ei, mare pentru noi, judeţul Timiş. Peste 75.000 de persoane au fost respinse anul trecut, dar tot au intrat vreo 11.000, din care 90 la sută prin judeţul Timiş. Noi trebuie să îi găsim, noi trebuie să îi carantinăm, să îi testăm, să îi ţinem”, a declarat Ovidiu Drăgănescu, joi, într-o conferinţă de presă.

Subprefectul a dezvăluit că migranţii au adus cu ei şi boli, dar şi paraziţi, astfel că în centrul de carantinare unde au fost aceştia cazaţi au fost distruse prin incendiere saltelele, pentru mai multă siguranţă.

"Nu ştiu dacă ştiţi, au avut probleme acolo, inclusiv cu boli, inclusiv cu paraziţi. În urmă cu o săptămână, printr-o fundaţie s-au schimbat, de exemplu, toate saltelele fiindcă erau infestate de paraziţi, au fost arse. Avem probleme pe alte fenomene, ca să nu mai vorbim că Instituţia Prefectului ar trebui să se ocupe de verificarea legalităţii, hotărâri de consiliu şi dispoziţiile primarilor, respectiv legi reparatorii şi verificarea serviciilor publice deconcentrate. Iată ce facem acum, în principal sunt lucruri legate de gestionarea situaţiilor de urgenţă”, a mai declarat Drăgănescu.

În Timişoara funcţionează un centru de carantinare pentru migranţi, în internatul fostului Liceu CFR. Aici pot fi cazate aproximativ 100 de persoane.

Citeste si:

Bătrân legat, bătut și jefuit în Timiș. Trei suspecți au fost arestați preventiv

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Timiş fac cercetări faţă de cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 51 de ani, bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de...

Românii, la un pas de a ajunge în Serbia cu vaporul. Când se estimează că va fi gata punctul de trecere a frontierei pe apă

Consiliul Județean Timiș a aprobat studiul de fezabilitate pentru realizarea punctului de trecere a frontierei către Serbia pe apă. Concret, românii ar putea ajunge cu vaporul, pe Bega....

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă