Ce se întâmplă dacă o persoană se infectează cu COVID-19 în intervalul dintre două doze de vaccin. Explicațiile specialiștilor

2 luni in urmă 37


Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, medicul militar Valeriu Gheorghiță, a explicat ce se întâmplă dacă o persoană care s-a vaccinat cu prima doză se infectează cu coronavirus înainte să apară efectul de protecție al serului, notează Digi 24.


Valeriu Gheorghiță a precizat că, în acest caz, forma va fi mai ușoară însă, dacă persoana este simtomatică, aceasta nu va mai face a doua doză de vaccin anti-COVID-19.


”Forma va fi mai usoară, însă dacă persoana este simptomatică nu se mai face a doua doză de vaccin, ci se va se stabili diagnosticul precis și tratamentul pe care va trebui să-l urmeze”, a declarat Valeriu Gheorghiță.


”Efectul de protecție începe la 14 zile de la prima administrare, dar devine maxim la o săptămână de la efecturarea celei de-a doua doze. Pentru vaccinul dezvoltat de Pfizer și BioNTech, între cele două doze de ser administrat există un interval de 21 de zile", a precizat Valeriu Gheorghiță.


Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19 spune că imunitatea după vaccinul anti-COVID-19 poate dura câteva luni.


”Nu avem date precise despre cât va dura acest tip de răspuns imun, dar plecând de la datele științifice este vorba de o durată de câteva luni. Avem nevoie de mai mult timp de evaluare pentru a stabili cu precizie cât timp va dura imunitatea”, a explicat Valeriu Gheorghiță.


Medicul militar a anunțat că, până la jumătatea anului viitor, vor fi vaccinate aproximativ 11 milioane de persoane.


”Circa 11 milioane de persoane vor fi vaccinate până la jumătatea anului 2021, 60-70% din populația adultă, peste 18 ani. Probabil Pfizer va primi aprobare și pentru persoanele peste 16 ani în perioada următoare. Însă, e bine să evităm orice speculație pe subiecte unde nu avem dovezi știintifice”, a spus Valeriu Gheorghiță.FOTO: Hepta


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă