Ce se intampla daca o persoana s-a infectat dupa ce a primit prima doza de vaccin. Momentul cand se efectueaza rapelul

1 lună in urmă 26

Studiile arata ca o persoana infectata dupa ce a fost imunizata prima oara trebuie sa astepte vindecarea si la circa o luna poate face rapelul sau poate relua schema de vaccinare complet, a declarat marti, 26 ianuarie, Coordonatorul campaniei privind vaccinarea impotriva SARS-CoV-2, dr. Valeriu Gheorghita.

"Chiar astazi am emis o instructiune in acest sens. Daca o persoana este depistata, daca este diagnosticata cu infectie SARS-CoV-2 dupa efectuarea primei doze, evident ca se asteapta vindecarea bolii si la un interval de circa o luna de zile se poate efectua rapelul sau se reia schema complet, daca perioada dintre prima doza si doza de rapel depaseste intervalul de 6 saptamani, de 42 de zile", a afirmat Gheorghita.

583 de centre de vaccinare anti-COVID, active in Romania. Circa 1.700 de doze de vaccin, irosite

El a explicat ca Centrul pentru Controlul Bolilor din SUA "nu recomanda reluarea schemei complete, doar doza de rapel".

"In momentul de fata, comisia stiintifica din Romania pledeaza pentru reluarea schemei complete, repet, daca intervalul dintre prima doza si urmatoarea depaseste cele 6 saptamani.

In cat timp se instaleaza imunitatea la coronavirus dupa vaccin. Dr. Streinu Cercel: "La sapte zile putem fluiera linistiti"

La acest moment, lucrurile sunt in dezbatere, am cerut un punct de vedere oficial si de la compania Pfizer, avand in vedere ca datele de eficacitate la acest moment sunt disponibile pentru administrarea celor 2 doze. Impreuna cu compania Pfizer si impreuna cu comisia stiintifica vom lua decizia potrivita, dar, da, se recomanda cel putin doza de rapel la aceste persoane", a mai declarat medicul Valeriu Gheorghita.

Citeste si:

VIDEO Senatoarea AUR Diana Sosoaca a plecat din studioul Antena 3 dupa un schimb dur de replici cu Mihai Gadea: "Se vede ca sunteti abuzata"Toate pensiile vor fi recalculate. Anuntul facut de ministrul Muncii, Raluca TurcanVIDEO Povestea copilului crescut intr-un orfelinat al groazei si ajuns director de scoala: "Am luat ce e mai bun de la oameni"Hagi mai negociaza plecarea unui jucator de la Academie. Dupa Ghita, inca o lovitura pregatita de FC ViitorulVaccinarile programate dupa data de 28 ianuarie se amana. Anuntul facut de Valeriu Gheorghita, seful campaniei de vaccinare
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă