Ce se întâmplă cu Stadionul Dinamo? Noi informații furnizate de către CNI: „Demararea procedurii este condiționată de parcurgerea tuturor acestor etape”

3 săptămâni in urmă 18

Compania Națională de Investiții a oferit noi informații cu privire la modernizarea Stadionului Dinamo.

Deși s-a discutat inițial despre construirea unui nou stadion, pe locul velodromului, s-a înaintat în cele din urmă un proiect pentru modernizarea actualului stadion al „câinilor”.

Reprezentanții Companiei Naționale de Investiții au prezentat pașii care urmează a fi parcurși pentru a putea fi demarat procesul de modernizare a arenei din „Ștefan cel Mare”.

Ce se întâmplă cu Stadionul Dinamo? Noi informații furnizate de către CNI

Potrivit celor de la Compania Națională de Investiții, Clubul Sportiv Dinamo a prezentat proiectul și acum se așteaptă rezolvarea altor probleme birocratice. În acest context, suporterii lui Dinamo mai au de așteptat până își vor susține echipa favorită de pe un stadion modern. Momentan, nu este cunoscută nici data demarării procesului de demolare a vechii arene.

„În data de 29.10.2021, CS Dinamo a trimis către CNI SA tema de proiectare și nota conceptuală.

Ca urmare, în vederea demarării unei noi proceduri de achiziție publică privind contractarea serviciilor pentru întocmirea studiilor de prefezabilitate și fezablitate este necesar rezilierea pe cale amiabilă a contractului încheiat pentru vechiul amplasament situat în zona velodromului.

Ulterior contractării și întocmirii celor două studii pentru noul amplasament propus de CS Dinamo, acestea vor fi supuse avizării în Consiliul Tehnico-Economic al CNI, Consiliul Tehnico-Economic al MDLPA și prin emiterea unor hotărâri de guvern vor fi aprobați indicatorii tehnico-economici.

Demararea procedurii de achiziție publică pentru contractarea lucrărilor de execuție este condiționată de parcurgerea tuturor acestor etape și implicit de asigurarea alocațiilor bugetare. Detalii suplimentare privind caracteristicile obiectivului sau aspecte legate de durata lucrărilor vor putea fi cunoscute abia după aprobarea indicatorilor tehnico-economici”, a comunicat Compania Națională de Investiții, potrivit GSP.

The post Ce se întâmplă cu Stadionul Dinamo? Noi informații furnizate de către CNI: „Demararea procedurii este condiționată de parcurgerea tuturor acestor etape” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă