Ce se întâmplă cu salariile angajaților CFR, după protest. Anunțul vine chiar de la ministrul Transporturilor

3 săptămâni in urmă 32

Reprezentanții Ministerului Transporturilor au anunțat recent că salariile tarifare ale angajaților CFR Călători vor crește cu indicele de majorare a prețurilor de consum pentru anul care urmează. Anunțul a fost făcut în cursul zilei de astăzi, după protestele angajaților și întâlnirea ministrului Sorin Grindeanu cu sindicaliștii CFR.

Salariile angajaților CFR vor crește

La ședință s-a discutat despre probleme din prezent care există în domeniul feroviar dar și despre situația neplăcută creată de greva spontană din această dimineață, a unor lucrători de la calea ferată. Din fericire pentru angajați, autoritățile au anunțat la sfârșitul discuțiilor că salariile vor crește pentru a acoperi inflația. De asemenea, părțile au hotărât să organizeze întâlniri periodice cu privire la situația căii ferate, pentru a identifica soluții pentru aplicarea Statutului personalului feroviar.

„Părţile au convenit ca pentru perioada imediat următoare să se agreeze ca şi soluţie creşterea salariilor tarifare cu indicele de creştere a preţurilor de consum pentru anul 2022, în condiţiile aprobării cadrului legal şi financiar. Vorbim aici de Legea bugetului de stat şi bugetele companiilor feroviare, ca o primă etapă în vederea aplicării Statutului personalului feroviar”, au anunţat reprezentanţii Ministerului Transportului.

Muncitorii au cerut salarii mai mari

Oamenii au fost nemulțumiți, după ce autoritățile le-au înghețat salariile. Acestea trebuiau să crească de la începutul anului viitor, iar în ultima ședință guvernații au ajuns la această decizie deoarece nu doreau ca deficitul bugetar să crească mai mult.

„Cei intrați în grevă au salariul minim, nu înțeleg de ce oameni calificați nu pot să își mai asigure existența.

Toate prețurile au crescut, facturile cresc, iar ei nu mai au cu ce să le plătească.

Toți CFR-iștii sunt în unități între 8.00 și 10.00, așteaptă un comunicat de la ministrul Transporturilor, în care să li se explice de ce s-a abandonat transportul feroviar în România”, a declarat sindicalistul la Digi 24.

Toate veniturile au fost înghețate, cu excepția veniturilor profesorilor și ale personalului auxiliar din sistemul medical. De asemenea, personalul CFR se teme și de faptul că și-ar putea pierde locurile de muncă. În funcție de negocieri, își rezervă dreptul de a decide spontan asupra evenimentelor.

În condițiile în care noi, ceferiștii din România, vom constata că lucrurile nu se vor schimba în bine nici de această dată, în condițiile în care salariile noastre sunt la limita subzistenței, iar pericolul pierderii locurilor de muncă devine din ce în ce mai evident, înțelegem să decidem spontan, pe parcursul zilei de luni, 20 decembrie 2021, dacă va fi sau nu nevoie să ”PROROGĂM” desfășurarea activității în sectorul feroviar, pe perioadă nedeterminată, ca soluție ultimă de a ne apăra drepturile stabilite prin lege de Parlamentul României și pentru a ne păstra locurile de muncă, singurele care pot garanta viitorul nostru și al zecilor de mii de familii care depind de munca noastră, explică sindicaliștii.

The post Ce se întâmplă cu salariile angajaților CFR, după protest. Anunțul vine chiar de la ministrul Transporturilor appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă