Ce se întâmplă cu Poliția Locală, când revine în subordinea autorităților locale / Explicațiile ministrului de Interne Lucian Bode/ PLUS Ministrul i-a cerut lui Florin Cîțu acordul pentru a avea 5 secretari de stat

1 lună in urmă 2

Pe 12 martie Comitetul Naţional pentru Situații de Urgență este așteptat să ia o decizie cu privire la Poliția Locală, dacă revine sau nu în subordinea autorităților locale, a precizat joi ministrul Lucian Bode, într-un interviu la Antena 3.

„Le mulțumesc pentru sprijinul acordat dde Poliția Locală în perioada stării de urgență și apoi în starea de alertă. Suntem într-o evaluare, pe 12 martie vom lua o decizie privind prelungirea stării de alertă și atunci vom decide dacă Poliția Locală se întoarce la autoritatea locală. E o decizie de oportunitate.” a explicat ministrul de Interne.

Reamintim că Ministerul de Interne a preluat coordonarea Poliției Locale în martie 2020, pentru susținerea poliției naționale în măsurile de ordine publică în contextul pandemiei de coronavirus.

Ministrul Lucian Bode a declarat, totodată, că i-a propus premierului Florin Cîțu ca MAI să aibă 5 secretari de stat și nu 4 cum era până acum, explicând că activitatea acestora va fi evaluată de el.

Un alt subiect abordat în interviul acordat de Bode este legat de intervenția de la Palatul Parlamentului, unde un om în vârstă a fost imobilizat și încătușat pentru că a refuzat să poarte masca de protecție (Vezi mai multe detalii aici), despre care ministrul a spus că au fost trimise instrucțiuni către structurile de Jandarmerie pentru a nu se mai repeta astfel de situații.

Sursa foto: facebook Poliția Locală Bucureşti 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă