Ce se întâmplă cu patinoarul "Mihai Flamaropol", proiectul de 22 milioane € care după 5 ani e gata în proporție de 26%

1 lună in urmă 1

UEL: Real Sociedad - Manchester United, joi, 19:45, Digi Sport 1

UEL: Benfica - Arsenal, joi, 22:00, Digi Sport 1

Patinoarul Mihai Flamaropol a fost inaugurat în 1952, în 2012 a devenit nefuncțional, iar în 2016 a început demolarea acestuia. Primăria Capitalei plănuia să construiască aici unul dintre cele mai moderne patinoare din Europa, cu o capacitate de 3.100 de locuri, dar proiectul s-a transformat într-un eșec uriaș.

Pe 9 ianuarie 2017 au început lucrările la noul patinoar, dar în iunie 2019 Primăria a reziliat contractul cu firma de construcții. S-a ajuns la acestă situație după ce s-au înregistrat întârzieri în realizarea lucărilor.

Ce se întâmplă cu patinoarul "Mihai Flamaropol", proiectul de 22 milioane € care după 5 ani e gata în proporție de 26%

Galerie Foto

Primăria București, detalii despre situația patinoarului Mihai Flamaropol: "Ca urmare a rezilierii contractului, au fost formulate în instanță mai multe acțiuni"

Concret, noul patinoar Mihai Flamaropol ar fi trebuit inaugurat în vara anului 2019, dar la data respectivă lucrările erau gata în proporție de 26%! Valoarea proiectului se ridică la circa 22 de milioane de euro, însă pentru moment nu există un alt termen de finalizare, deoarece Primăria se judecă cu executantul. Primăria Municipiului București a oferit un răspuns pentru Digi Sport:

"La 30 luni de la începerea lucrărilor (Ordinul de începere a fost dat în 9.01.2017), Municipiul Bucuresti a reziliat contractul cu executantul în iunie 2019 din cauza întârzierilor înregistrate în realizarea lucrărilor, precum și din cauza unor neconformități ale lucrărilor de construire executate de către subantreprenor, care nu au fost remediate conform cerințelor impuse de normativele în vigoare.​

Ca urmare a rezilierii contractului, au fost formulate în instanță mai multe acțiuni, introduse atât de către achizitor, cât și de către Asociere, fiind cerută, totodată, efectuarea unor expertize tehnice judiciare menite să stabilească stadiul actual al execuției obiectivului de investiții, inclusiv cel al construcțiilor metalice realizate de subantreprenor, calitatea și conformitatea lucrărilor existente la acest moment pe amplasament.

În aceste condiții, ținând seama că părțile implicate au solicitat efectuarea unor expertize tehnice care să determine evenimentele intervenite în executarea contractului și impactul produs asupra termenelor de finalizare inițial asumate, este necesară conservarea lucrărilor executate pentru ca expertul judiciar desemnat de către instanță să poată determina cu exactitate starea construcției la data încetării lucrărilor.

La această dată, o analiză concretă a posibilităților de continuare a acestui proiect și stabilirea unor modalități de acțiune depind, în mare măsură, de modul de soluționare a litigiilor dintre Municipiul București și Asocierea UTI Grup SA – Astaldi Spa, aflate în prezent pe rolul instanțelor de judecată", se arată în răspunsul oferit de Primăria Capitalei.

Galerie Foto

Patinoarul Mihai Flamaropol a fost închis definitiv în 2012

Patinoarul Mihai Flamaropol a fost închis definitiv în noiembrie 2012 pentru neplata facturilor la energie electrică. Jucătorii echipei Sportul Studențesc au vrut să se antreneze pe 28 noiembrie pe gheața din Bulevardul Basarabia, dar au găsit clădirea închisă. După patru ani s-a demolat patinoarul, însă până în acest moment, februarie 2021, stadiul lucrărilor la noul patinoar nu se ridică la 30%.

Galerie Foto

Cine a fost Mihai Flamaropol

Mihai Flamaropol rămâne un personaj aparte din istoria sportului românesc, întrucât a făcut performanță atât ca fotbalist, cât și ca hocheist. Între 1938 și 1947, Mihai Flamaropol a practic la nivel profesionist ambele sporturi.

Mihai Flamaropol a practic hochei pe gheață și fotbal la CCA București, unde ulterior a fost și antrenor.

"Vara, eram prietenul bun al balonului rotund. Iarna, când îngheța pământul și fulgii invadau stadioanele, mă încălzeam pe patinoare în tovărășia crosei și a pucului. Fotbalul mi-a adus zestre de popularitate, hocheiul i-a asigurat longevitatea", a scris Mihai Flamaropol în cartea "Amintiri din fotbal și hochei", citat de AS47.

Citește și

VIDEO&FOTO Baza Pro Rapid, zonă de excludere. Hoții de fier vechi, șerpii și câinii maidanezi au ocupat locul. Imaginile dezastruluiFOTO Cum s-a ales praful de baza Laromet. Așa arată acum fostul loc de antrenament al Rapidului și al naționalei de tineretGALERIE FOTO Stadion istoric al Bucureştiului, transformat în WC de oamenii străzii: "Îmi vine să plâng" Etichete: galerie foto , patinoarul mihai flamaropol inchis , mihai flamaropol , patinoar mihai flamaropol , patinoar flamaropol , patinoar bucuresti
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă