Ce se întâmplă cu examenele naţionale în 2021. Ministrul Educației a luat decizia finală

1 lună in urmă 33

S-a aflat acum ce se întâmplă cu examenele naţionale în 2021. Ministrul Educației a luat decizia finală. Care este aceasta și cum îi afectează pe elevi, vedeți în articolul de mai jos.

Sorin Câmpeanu, ministrul Educației, a anunțat ce se întâmplă cu Evaluarea Națională și cu Bacalaureatul 2021

Ministrul Educației a luat decizia finală în ceea ce privește examenele naționale 2021. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a avut, joi, a avut întâlniri cu sindicaliştii din învăţământ şi cu reprezentanţi ai organizaţiilor din domeniu.

Sorin Câmpeanu a anunțat că în timpul discuțiilor că nu s-a făcut referire la anularea sau decalarea examenelor naţionale.

Ce sindicate au fost prezente la discuțiile cu ministrul Educației, Sorin Câmpeanu

Ministrul Sorin Cîmpeanu s-a întâlnit cu reprezentanţii sindicatelor „Spiru Haret”, FSLI, Alma Mater, ai Consiliului Naţional al Elevilor, ai Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar, precum şi cu cei ai studenţilor de la ANOSR, UNSR şi USR.

Potrivit lui Sorin Câmpeanu, examenele naţionale 2021, Evaluarea Națională și Bacalaureatul, trebuie să aibă loc la datele planificate, cu prezenţă fizică şi pe o tematică ce trebuie adaptată la ceea ce s-a predat şi la ceea ce au învățat elevii.

Se vor face evaluări personalizate ele elevilor

Materia asimilată de elevi în timpul școlii online se va putea vedea în urma unorevaluări personalizate.

În niciun caz, în nicio discuţie nu a rezultat anularea şi nici măcar decalarea examenelor naţionale. Pentru predictibilitate, examenele naţionale trebuie să se deruleze la datele planificate, cu prezenţă fizică şi pe o tematică ce într-adevăr va trebui să fie adaptată la ceea ce s-a predat şi la ceea ce a asimilat elevul.

Pierderile cauzate de învățământul online, compensate cât mai mult

Ceea ce s-a predat ştim din raportări, ceea ce a asimilat elevul vei putea şti în urma unei evaluări personalizate. Pentru că există discrepanţe mari pe care trebuie să le recunoaştem, să le asumăm şi să vedem ce putem să facem mai bine pentru a diminua pierderile. 

Nu pretinde nimeni că vom putea compensa absolut toate pierderile, este important să compensăm cât mai mult din aceste pierderi„, a arătat ministrul Educaţiei.

Ce spune Sorin Câmpeanu despre bugetul Educației în acest an. Cum va fi , comparat cu cel din 2020

Întrebat la ce buget se aşteaptă anul acesta pentru Educaţia din România, Sorin Cîmpeanu a răspuns că la unul mai mare.

Ne așteptăm la un buget mai mare în valoare absolută decât bugetul anului 2020„, a declarat Sorin Câmpeanu.

The post Ce se întâmplă cu examenele naţionale în 2021. Ministrul Educației a luat decizia finală appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă