Ce se întâmplă cu debitul Dunării, la intrarea în țară, în următoarele zile - Anunțul hidrologilor

1 lună in urmă 19

Dunărea - imagine de arhivă Dunărea - imagine de arhivă

Debitul Dunării la intrarea în ţară, pe sectorul Baziaş, se va situa peste media multianuală a lunii septembrie, pe parcursul săptămânii viitoare, până la o valoare maximă de 4.400 metri cubi/secundă, potrivit prognozei hidrologilor.

DUMINICĂ, 05 SEPTEMBRIE 2021, 18:54

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: REALITATEA.NET

Astfel, până pe 11 septembrie, debitul fluviului Dunărea la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în creştere în primele cinci zile până la valoarea de 4.600 mc/s, apoi în scădere în ultimele două zile ale intervalului până la valoarea de 4.400 mc/s, situându-se peste media multianuală a lunii septembrie, de 3.800 mc/s), arată Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în creştere, exceptând primele două zile ale intervalului sectorul Isaccea - Tulcea unde vor fi staţionare şi ultimele două zile ale intervalului sectorul Gruia - Corabia unde vor fi în scădere.

Prognoza de specialitate arată că, în perioada 5 - 11 septembrie, pe râurile din ţară, debitele medii zilnice vor fi în general în scădere, exceptând râurile din sudul ţării, pe cele din bazinul Bârlad şi afluenţii Prutului unde vor fi staţionare.

"Sunt posibile uşoare creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri mici din zonele de deal şi munte, cu o probabilitate mai ridicată în prima parte a intervalului, datorită precipitaţiilor, slabe cantitativ, prognozate", mai arată sursa citată.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă